Pevec tanga

Pevec tanga - Tomas Eloy Martinez | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomas Eloy Martinez
DIMENZIJA
10,64 MB
IME DATOTEKE
Pevec tanga.pdf
ISBN
3630748587297

OPIS

Podiplomski študent Bruno Cadogan se leta 2001 s Fulbrightovo štipendijo odpravi v Buenos Aires; pri pisanju doktorata o Borgesu je naletel na skrivnostno, a legendarno ime pevca tanga Julia Martela.Čeprav je zanj komaj slišal, Julio Martel s svojim petjem pooseblja razburkano argentinsko zgodovino, njena protislovja, bolečino, prekletstvo in odrešitev. V iskanju pevca, ki je na samotnih recitalih obujal prastaro, že pozabljeno zgodovino tanga, se Bruno sooči z realnostjo Buenos Airesa, njegovo politiko in ljudmi, hkrati pa tudi sam s seboj.

letu starosti za posledicami raka umrl argentinski novinar in pisatelj Tomas Eloy Martinez, ki je zaslovel z deli o nekdanjem agentinskem predsedniku Juanu Domingu Peronu in njegovi soprogi Evi, je poročala ameriška tiskovna agencija AP. V slovenščino sta prevedena njegova romana Sata Evita in Pevec tanga. Fink je priimek v Sloveniji, ki ga je po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije na dan 1.

"Včasih se sprašujem, zakaj se Slovenci večinoma raje rokujemo kot objemamo. Zakaj se za razliko od številnih narodov bojimo ali sramujemo vsakdanjega objema.

POVEZANE KNJIGE