Mož, ki je bral Disneyjeve stripe

Mož, ki je bral Disneyjeve stripe - Sergej Verč | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sergej Verč
DIMENZIJA
8,77 MB
IME DATOTEKE
Mož, ki je bral Disneyjeve stripe.pdf
ISBN
5916146036295

OPIS

Ali je lahko naključje v tem zapletenem in zaskrbljujočem času, da se četrta Verčeva kriminalka začne z bankrotom neke pomembne slovenske zamejske finančne institucije in da protiigro inšpektorju Perku vodi oseba, ki je bila v tem podjetju zadolžena za odpuščanje z dela?Trupla v romanu so lepo razporejena in domišljena, tako da eno ali dve dolgo ostaneta skrivnost bralcu in preiskovalcu, glede drugih pa je prvi v prednosti, saj morilca pozna in se napetost v njem stopnjuje predvsem zaradi na videz povsem iracionalne motivacije. Umori so pravzaprav posledica bankrota (»Če bi preklete barabe vsega ne zapravile, bi se midva nikoli ne videla …«), zaradi katerega se ena njegovih žrtev prelevi v serijskega morilca, ki se mu iz umora v umor bolj kisajo možgani.V kombinaciji detektivskega romana in psihološkega trilerja je slog pogosto zadržano humoren, a si slovenski mojster zločina nikoli ne dovoli, da bi zašel s poti resnega žanrskega pisanja. Zares mojstrski je opis tretjega umora »junaka našega časa« in sklepni del, v katerem se komisar Beno in eden njegovih najgrozljivejših zločincev na zanimiv način zbližata duhovno in v dejanskem končnem obračunu. Morda najboljši Verčev krimič …Založnik je bil (tokrat) dovolj moder, da ga v najavah in z opremo ni skušal poveličati v kaj več kot sijajno zabavo za nekaj ur predragocenega bralčevega življenja … 

Včasih se je zgodilo, da je kdo začel brati knjigo, a se je izkazalo, da je zanj preobsežna ali pretežka. Takrat je dobro, da se usedemo skupaj z otrokom in mu nekoliko pomagamo. "Ko pa sem postal mož, sem prenehal s tem, kar je otroškega" (1 Kor 13,11) Gospod je potrpežljiv in čaka.

Knjigo bo predstavila Breda Biščak, krajša odlomka iz knjige pa bo prebrala dramska igralka Minu Kjuder. Sergej Verè: Moþ, ki je bral Disneyjeve stripe Sergej Verè: Skrivnost turkizne meduze Marko Vezoviðek: Kuba libre Verena Vidrih - Perko: Poletje je dalo na glavo klobuk Jani Virk: Aritmija Jani Virk: Ljubezen v zraku Jani Virk: Smeh za leseno pregrado Goran Vojnoviã: Èefurji raus! Iztok Vrhovec: Dvojèka Saða Vuga: Kobariðko zrcalo Elon Musk medije polni že kar nekaj časa. Električni avtomobili, samovozeča tehnologija in poleti v vesolje so njegova strast.

POVEZANE KNJIGE