Julija ali Nova Heloiza

Julija ali Nova Heloiza - Jean-Jacques Rousseau | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jean-Jacques Rousseau
DIMENZIJA
8,38 MB
IME DATOTEKE
Julija ali Nova Heloiza.pdf
ISBN
7366062531183

OPIS

Rousseaujev roman Julija ali Nova Heloiza vstopa na slovensko literarno področje prvič, v imenitnem prevodu Radojke Vrančič, in sicer kot izbor pisem, ki jih povzema po francoski študijski izdaji. Izčrpna spremna beseda dr. Toneta Smoleta nas popelje v čas Francije v 18. stoletju in podrobneje predstavi znamenite francoske enciklopediste, od katerih se je Rousseau pozneje razšel. Predromantično Rousseaujevo navdušenje nad naravo in poudarjena čustvenost literarnih oseb napoveduje v literaturi novo obdobje ali, kot pravi Katarina Bogataj Gradišnik: \"Nova Heloiza je pripravila pot v romantiko kot manifest novodobne, nebrzdane subjektivnosti. Odkrila je individuum in naravo ter povzdignila spontano čustvo in fantazijo nad razsvetljeni razum\". Spremna beseda povzema tudi odziv romana v Rousseaujevem in poznejšem času, saj je ta doživel izjemen uspeh in sprožil številne polemike in občudovanje, med slovenskimi avtorji zlasti pri Stritarju. Delo je umeščeno v učni načrt za gimnazijski program; dijakom ter študentom in starejšim bralcem bo dragocena spodbuda pri razumevanju nekdanjega čustvovanja in Rousseaujevega navdušenja nad naravo.

ISBN 978-961-02-0051-2) ISBN 978-961-02-0051-2) Razprava o izvoru in temeljih neenakosti med ljudmi (Ljubljana: Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, 1993. romana Julija ali Nova Heloiza. To je psihološka avtobiografija napisana v pisemski obliki.

Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Rousseau, Jean-Jacques (avtor) Vrančič, Radojka (avtor dodatnega besedila, prevajalec) Smolej, Tone (avtor dodatnega besedila) Vir. knjige.

POVEZANE KNJIGE