Svetlanine pravljice

Svetlanine pravljice - Svetlana Makarovič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Makarovič
DIMENZIJA
3,67 MB
IME DATOTEKE
Svetlanine pravljice.pdf
ISBN
1085961889520

OPIS

Če smo bili zgodb Svetlane Makarovič do sedaj navajeni predvsem v ljubkih barvno ilustriranih knjigah, ki jih z veseljem prebirajo tako otroci kot odrasli, je založba Miš, pod vodstvom Janeza Miša, tokrat presenetila z velikim formatom (več kot 840 strani) in bibliofilsko izdajo, namenjeno zrelim bralcem. V slogu podobnih angleških antologij najpopularnejših klasikov, so 60 najboljših pravljic, po izboru slovenske kraljice tega žanra, izdali v dvojezični knjigi (poleg slovenščine še v angleščini). Črno-bele ilustracije, ki se kot ulite prilegajo na pogosto metaforično resnobno pravljično vsebino, je prispevala priznana ilustratorka Alenka Sottler. Na hrbtni strani ščitnega ovitka je natisnjena njena ilustracija, ki jo lahko obesimo na steno. Poleg »navadne« izdaje te knjige je na voljo še sto oštevilčenih izvodov z zlato obrezo in v žametni škatli, zraven pa lahko dobite še originalno grafiko ­ilustratorke.

Na vprašanje, ali so takšne pravljice primerne za otroke, Svetlana Makarovič neumorno in vedno znova ... The first part of this thesis presents the life and work of Svetlana Makarovič, the characteristics of modern fairy tale stories, especially those featuring a personalised animal as the main character, and Makarovič's anthology Svetlana's Fairy Tales (Svetlanine pravljice, 2008). It provides definitions of young adult fiction from various authors and touches on the topic of family and the ... Jaz Svetlanine pravljice imam doma, še moje, zdaj jih z veseljem prebira moj naraščaj.

aprila, ob mednarodnemu dnevu knjig za otroke, smo tretješolci začeli s projektom Svetlanine pravljice. Prvi dan je bil namenjen danskemu pravljičarju H.

POVEZANE KNJIGE