Šestdesetletnica in mladenič

Šestdesetletnica in mladenič - Nora Iuga | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nora Iuga
DIMENZIJA
4,92 MB
IME DATOTEKE
Šestdesetletnica in mladenič.pdf
ISBN
5535911134547

OPIS

Zgodba romana, ki je prejel nagrado Društva pisateljev Romunije, je na videz preprosta. Nekega popoldneva v Bukarešti zadržan mladenič na domu obišče svojo najljubšo pesnico, ostarelo lepotico Anno. Slednja mu v nekaj urah razkrije najbolj burne dogodke iz svojega razgibanega življenja. V njeni usodi, v usodi njene družine, prijateljev in kolegov se zrcali težko življenje v drugi polovici 20. stoletja v Romuniji. Šestdesetletnica Anna se zaveda fizičnega prepada med njo in mladeničem, ki je pravzaprav ne posluša in tako nagovarja nas, bralce, in nas s svojimi izjemno sočnimi zgodbicami, ki jih niza, kot da bi pisala dnevnik, na koncu popolnoma omreži. Svež, duhovit roman o vsakem izmed nas.

evgen999. Vsi oglasi tega oglaševalca ... Šestdesetletnica in mladenič; Nora Iuga Zvrst: družbeni romani; Jezik: slovenski; Ciljna skupina: odrasli; Leto izida: 2008; Založba: Študentska založba, Ljubljana; Fizični opis: 149 str., 22 cm Šestdesetletnica in mladenič je pripoved starajoče se ženske, ki je namenjena zelenookemu obiskovalcu, ki jo brez besed, čeprav ni nem, posluša.

W 1953 r. ukończyła germanistykę na Uniwersytecie Bukareszteńskim.Wśród jej profesorów był Tudor Vianu i George Călinescu.W latach 1954-1955 pracowała jako nauczycielka języka niemieckiego, a następnie od 1954 do 1969 roku jako bibliograf w Centralnej Bibliotece Państwowej. Šestdesetletnica in mladenič („Sexagenara și tînărul"), Editura Beletrina, 2009 - Slovenia; Sexagenara și tânărul în curs de apariție în Bulgaria la Editura Paradox Publishing Group, în Franța la Editura Atelier de l'Agneaux. Šestdesetletnica in mladenič („Sexagenara și tînărul"), Editura Beletrina, 2009 - Slovenia Sexagenara și tânărul în curs de apariție în Bulgaria la Editura Paradox Publishing Group, în Franța la Editura Atelier de l'Agneaux. Nora Iuga, romunska pisateljica in prevajalka, katere roman Šestdesetletnica in mladenič smo v slovenskem prevodu že brali, je pravzaprav v prvi vrsti pesnica, ki je svojo prvo pesniško zbirko izdala pomenljivega leta 1968.

POVEZANE KNJIGE