Lojza iz vesolja

Lojza iz vesolja - Majda Koren | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Majda Koren
DIMENZIJA
6,70 MB
IME DATOTEKE
Lojza iz vesolja.pdf
ISBN
9753306058273

OPIS

Nekega dolgočasnega dne na vrtu tik pred Juretovim nosom pristane čuden krompir, za katerega se izkaže, da je vesoljska ladja, saj iz njega stopi Lojza, bitje s planeta Solanum Tuberosum. Za domačo nalogo mora preiskati planet Zemljo, zato jo Jure povabi na mestni avtobus in ji razkaže svoje rojstno mesto, Ljubljano. Med sprehodom od ene znamenitosti do druge se Lojza ne more načuditi Zemljanom, Jure pa ne Lojzi. In ko je dneva konec, Lojza s svojim vesoljskim krompirčkom švigne nazaj v nebo, Jure pa si želi, da bi se čimprej vrnila, saj se mu zdi, da v vsem vesolju ni pametnejše in radovednejše deklice.

Koren, Majda: LOJZA IZ VESOLJA 5. Rozman, Andrej: KAKO JE OSKAR POSTAL DETEKTIV 6.

Čitalnica na dvorišču je udobno srečanje s knjigo, pod starim orehom, kjer se ob nežnem ščebetu ptic v miru lahko prepustimo neznanim svetovom. 05.03.2021 Sonce vzide ob 06:31 Sonce zaide ob 17:54 Dan traja 11h, 23m Astronomski mrak: do 04:51 in od 19:35 Luna vzide ob 00:29 Luna zaide ob 09:53 niso le nasmejani obrazi iz reklam, temveč je posejano s težavami, ki jih bolj ali manj uspešno rešujemo. Odrasli pogosto pozabljamo, oziroma si zatiskamo oči pred dejstvom, da med nami živi kopica otrok, ki doživljajo hude stiske in življenjske preizkušnje, tako hude, da jim še marsikateri odrasel človek ne bi bil kos, kaj šele otrok. SPOZNAJ AVTORJA, Lojza iz vesolja, branje zgodbe in pogovor s pisateljico Majdo Koren.

POVEZANE KNJIGE