Verjemi, da te imam rad

Verjemi, da te imam rad - Luis Leante | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Luis Leante
DIMENZIJA
7,52 MB
IME DATOTEKE
Verjemi, da te imam rad.pdf
ISBN
3411284196122

OPIS

Verjemi, da te imam rad je presunljiva ljubezenska zgodba o moči ljubezni, ubesedena v izrazito poetičnem jeziku in prepredena s fi lozofskimi digresijami o ljubezni in smrti. Protagonista sta Montse in Santiago, ki se pri osemnajstih letih srečata v Barceloni, se zaljubita, a svoje ljubezni ne moreta izživeti. Leante je prototipsko ljubezensko zgodbo – ljubezen med bogato mladenko in revnim mladeničem, ki sta si usojena, a socialne in fi nančne prepreke, ki ločujejo njuni družini, onemogočajo uresničitev ljubezni – očistil vse odvečne sentimentalnosti in jo postavil v čudovito, a kruto okolje afriške puščave, kamor se 25 let po ločitvi odpravi Montse, da bi znova odkrila svojega ljubega.Roman, ki ga kritiki postavljajo ob bok najlepši romaneskni ljubezenski zgodbi, Márquezovi Ljubezni v času kolereLeantejev najnovejši roman – zanj je leta 2007 pisatelj prejel nagrado Alfaguara, najpomembnejšo špansko literarno nagradoLUIS LEANTE je predstavnik mlajše španske pisateljske generacije, ki je s samosvojim literarnim izrazom nase opozoril že z zbirko kratkih zgodb Academia Europa, za katero je prejel Premio Ciudad de Barbastro de Novela Corta. Verjemi, da te imam rad je njegov šesti roman.

... "Rad te imam" po mačje ali kako nam mačke izkazujejo ljubezen.

Protagonista sta Montse in Santiago, ki se pri osemnajstih letih srečata v Barceloni, se zaljubita, a svoje ljubezni ne moreta izživeti. Ko pride dan, ko želite slaviti ljubezen, lahko to storite tudi z branjem ene najlepših ljubezenskih zgodb, knjige španskega pisatelja Luisa Leanteja, ki nosi čarobno-romantični naslov Verjemi, da te imam rad. Knjiga prinaša zgodbo osemnajstletnikov, ki se spoznata in zaljubita v enih najlepših svet. Verjemi, da te imam rad book.

POVEZANE KNJIGE