Jezusovo življenje

Jezusovo življenje - Ernest Renan | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ernest Renan
DIMENZIJA
8,10 MB
IME DATOTEKE
Jezusovo življenje.pdf
ISBN
1899843344217

OPIS

Prevod Jezusove biografije iz druge polovice 19. stoletja bolj kot vpogled v njegovo življenje razprostira tedanjo Renanovo perspektivo in prek nje zgovorno priča o njegovem času. Delo prežema duh naturalizma – s študijo starejših virov, ki se posredno ali neposredno dotikajo Jezusove osebnosti, njegovega okolja in delovanja, in ob pomoči lastnih čustveno obarvanih povezovalnih segmentov je Renan oblikoval avtobiografski roman z najslavnejšo osebo iz grško-judovske tradicije v glavni vlogi. Jezusa tako na predavanju, ki pripravlja teren za njegovo veliko življenjsko delo, ob nastopu svoje akademske kariere na Collège de France, zelo liberalno označi kot ˝velikega, tako edinstvenega človeka, da niti na kraju, kjer moramo vse presojati s stališča pozitivne znanosti, ne želim ugovarjati tistim, ki ga, presunjeni od izjemnosti njegovega dela, imenujejo Boga.˝ Zanimiv vpogled v naturalizem in zelo berljiv, a razmeroma samosvoj vpogled v Jezusovo življenje.

Skrivnost tega uspeha je preprosta: zgodbo, ki jo večina zahodnih ljudi še danes šteje za največjo zgodbo vseh ... Jezusovo življenje so v Svetem pismu opisali štirje evangelisti: Matej, Marko, Luka in Janez. Najbolj podrobno je Jezusovo življenje opisoval Luka in prav tega povzema knjiga Jezusovo življenje.

Jezus, ki je bil krščen v Jordanu. Janez Pavel II.: Krst v Jordanu je prav posebej skrivnost svetlobe.

POVEZANE KNJIGE