Nebesni pokop

Nebesni pokop - Xinran | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Xinran
DIMENZIJA
3,87 MB
IME DATOTEKE
Nebesni pokop.pdf
ISBN
3384097024703

OPIS

Epsko ljubezensko zgodbo iz Tibeta lahko beremo tudi kot družbenokritični roman, v prvi vrsti pa je to resnična pripoved o mladi kitajski zdravnici Wen, ki se je poročila z vojaškim zdravnikom Kejunom. Kmalu so ga vpoklicali na fronto in čez dva meseca je dobila sporočilo, da je umrl v incidentu na vzhodu Tibeta. Nešteta vprašanja brez odgovorov so jo prisilila, da se je pridružila vojakom ter ga šla sama iskat. Naslednjih trideset let je živela v Tibetu, spoznala domačine in deželo ter postala tibetanska budistka. Knjiga opisuje tudi njeno vrnitev v Kitajsko, kjer je spoznala pisateljico Xinran Xue, tedaj radijsko novinarko, in ji zaupala svojo zgodbo. Nebesni pokop je dragocen prikaz prostranosti geografije, zgodovine in duhovnosti znotraj zgodbe o ljubeči ženski ter obvezno branje za vsakogar, ki želi globlje razumeti tibetansko življenje in mistiko.

Poštnina samo 2.99 € za plačila vnaprej. Prijava / Registracija Xinran: Nebesni pokop V mesecu oktobru smo v knjižnici Hiša svetov za NAJ knjigo meseca izbrali roman kitajske avtorice Xinran Nebesni potop - epsko ljubezensko zgodbo iz Tibeta.

Bil je zdravnik v Maovi osvobodilni ljudski armadi, in ko so ga po dveh mesecih razglasili za pogrešanega, se je pridružila vojakom ter odšla za njim. Nebesni pokop je resnična pripoved o kitajski zdravnici, ki je trideset let iskala svojega moža v zasedenem Tibetu. Bil je zdravnik v Maovi osvobodilni ljudski armadi, in ko so ga po Knjiga osvetljuje nedostopno tibetansko deželo in preizkušane ljudi, njihovega skupnostnega, religioznega duha in nenehne politične bitke s komunističnimi sosedi. Nebesni pokop; Xinran Zvrst: družbeni romani; Jezik: slovenski; Ciljna skupina: odrasli; Leto izida: 2009; Založba: Eno, Nova Gorica; Fizični opis: 198 str., 21 cm; Tema: Mesto bere Nebesni pokop, je resnična pripoved o kitajski zdravnici, ki je trideset let iskala svojega moža v zasedenem Tibetu, kjer je globlje spoznala domačine in deželo ter postala tibetanska budistka. Xinran: Nebesni pokop Nebesni pokop je resnična pripoved o kitajski zdravnici, ki je trideset let iskala svojega moža v zasedenem Tibetu.

POVEZANE KNJIGE