Iznajdba mitologije

Iznajdba mitologije - Marcel Detienne | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcel Detienne
DIMENZIJA
10,68 MB
IME DATOTEKE
Iznajdba mitologije.pdf
ISBN
7866055912532

OPIS

22,00 ... Redakcijo prevoda Jožice Pirc opravila Neda Pagon. Spremna beseda: Marko Marinčič "Francoska strukturalno-antropološka šola, ki ji pripada Marcel Detienne, se je oblikovala na presečišču med antropologijo in antičnimi študiji; Grkom je našla depandanso na obrobju antropologije, znotraj antičnih študijev pa je odprla novo smer, ki ima kljub večdesetletni tradiciji še danes sloves ... Mitologíja (grško μυθος: mýthos - mit + λóγος: logos - beseda, govor) ali bajeslóvje je folklorni žanr, sestavljen iz pripovedi ali zgodb, ki igrajo temeljno vlogo v družbi, kot so temeljne zgodbe ali miti o izvoru.

št. so iznašli klinopis. mitologija - Najnovije vesti iz Srbije - Online vesti, novosti: Srbija Danas. Počitniško sonce obljublja več prostega časa.

POVEZANE KNJIGE