Frida ali o bolečini

Frida ali o bolečini - Slavenka Drakulić | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavenka Drakulić
DIMENZIJA
5,82 MB
IME DATOTEKE
Frida ali o bolečini.pdf
ISBN
6951852513824

OPIS

Frida ali o bolečini je pripoved, ki se sicer opira na nekatera dejstva iz življenja mehiške slikarke Fride Kahlo, katere usodo so zaznamovale posledice v otroštvu prebolele paralize in v mladosti prestane prometne nesreče, vendar ni življenjepis slavne umetnice, pač pa svojski portret ali biografija neke emocije. Intimni opis ženske, obsojene na telo, ukleto v trpljenje. Odmev krikov s slik, porojenih iz bolečine.Drakulićeva v svojem zadnjem romanu znova spregovarja o bolečini, pred katero se zdi jezik povsem nebogljen in brez moči, da bi jo ubesedil.Roman Frida ali o bolečini je bil kmalu po izidu lep čas na vrhu lestvice najbolje prodajanih in najbolj branih knjig na Hrvaškem, na knjižnem sejmu v Pulju pa je prejel nagrado kiklop za uspešnico leta 2007. Publicistka in pisateljica Slavenka Drakulić (1949) je ena najbolj uglednih in mednarodno uveljavljenih sodobnih hrvaških avtoric: njena bibliografija v tujini izdanih književnih del šteje okoli sto enot, v slovenskem prevodu pa so bila doslej objavljena dela Hologrami strahu, Okus po moškem, Kot da me ni, Kako smo preživeli komunizem in se celo smejali in Balkan Express.

Foto: Roko Crnić Hrvaška romanopiska, novinarka in esejistka, katere dela o feminizmu, komunizmu in post-komunizmu so bila prevedena v številne jezike. V slovenščini imamo romane Kot da me ni, Okus po moškem, Frida ali O bolečini, Hologrami strahu in druge.

V ta namen se je izoblikovala zbirka Izbranih del hrvaške književnosti, v kateri je do sedaj izšlo enaidvajset reprezentativnih del sodobne hrvaške književnosti, od del Miljenka Jergovića, Predraga Matvejevića, Ante Tomića, Dubravke Ugrešić ... Joint Custody with a Jerk, povzetek knjige v slovenščini (kako se pogovarjati z bivšim partnerjem ali bivšo partnerko, s katerim/o imata skupnega otroka) Vrednote, kartice za svetovanje in psihoterapijo. ...

POVEZANE KNJIGE