Portnoyeva tožba

Portnoyeva tožba - Philip Roth | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Philip Roth
DIMENZIJA
5,26 MB
IME DATOTEKE
Portnoyeva tožba.pdf
ISBN
3879668163520

OPIS

Satirično-humoristično delo, ki si je za tarčo izbralo judovsko družinsko življenje. Roman je prvoosebna izpoved Alexandra Portnoya, negotovega, s krivdo prežetega mladega moškega, psihiatru. Njegova tožba je sestavljena iz otroških spominov na posesivno mater, bizarnih erotičnih doživetij in fantazij ter \"blasfemičnih\" izjav o judovskih obredih in navadah, zaradi česar je bil avtor deležen ostrih kritik dela judovske skupnosti.

letih, s knjigo Portnoyeva tožba, izpovedjo judovskega fanta, ki ves čas masturbira in razmišlja o seksu. Ko jo je napisal, je imel komaj sedemindvajset let.

Prejel je vrsto uglednih nagrad, med njimi tudi Pulitzerjevo, vsako leto pa so ga omenjali tudi kot favorita za Nobelovo nagrado za literaturo. V 86. letu starosti je v New Yorku umrl ameriški pisatelj Philip Roth, eden najpomembnejših pisateljev na svetu v minulega pol stoletja.

POVEZANE KNJIGE