Arhitekturna pesem

Arhitekturna pesem - Bruno Urh | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bruno Urh
DIMENZIJA
12,3 MB
IME DATOTEKE
Arhitekturna pesem.pdf
ISBN
4308367345228

OPIS

Arhitekturna pesem je sad ljubezni, posvečene prepletu poezije in arhitekture. Prizadeva si za preseganje minljivosti pomena zapisane besede na edini mogoči način – z lovom na nenapisano, na tiste misli, ki se utrnejo ob pogledu na drobno praznino med verzi, na »medbesedo«, ki se, čeprav na prvi pogled nedoločljiva in izmuzljiva, razpira veličastni, neskončni večnosti. Sama struktura Urhove lirike je kot nalašč ustvarjena za odkrivanje novih pomenskosti tega »medprostora«, saj bralca pogosto nagovarja v obliki konkretne poezije, natančneje s formo likovne (vizualne) pesmi, kjer zapisane besede poleg lastnega zvena dobivajo tudi prepoznavno podobo na listu papirja.Naš pesnik je pravi trenutek spoznal, da je drezanje v spomine, pozabo, minljivost zaman, da se nad vsem naštetim bohoti ljubezen, ki je večna, mogočna. Tako kot je »medbeseda« že sama po sebi spremenljiva, tako tudi subjekt poetovega poželenja nista Laura in Beatrice (kot pri Petrarci in Danteju) pač pa je to preprosto Ona. Ona kot taka je prispodoba te ljubezni, je vse in nič,je neskončnost, prežeta s tisočerimi skritimi pomeni.

izbora za pesem poletja 2008 je potekal 31. avgusta v grosupeljskem casinoju Kongo.

Za simbolično participacijo v višini 300 € (DDV vključen) vam nudimo: Nocoj se s prvim polfinalnim večerom začenja izbor za Pesem Evrovizije v Tel Avivu, na oder bosta stopila tudi naša predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl. Stavnice ju nekaj ur pred njunim nastopom uvrščajo okoli 15 mesta med vsemi državami, kar bi moralo zadostovati za finale.

POVEZANE KNJIGE