Služi ljudstvu

Služi ljudstvu - Yan Lianke | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yan Lianke
DIMENZIJA
3,97 MB
IME DATOTEKE
Služi ljudstvu.pdf
ISBN
2356309229814

OPIS

Roman Služi ljudstvu, naslovljen po enem najbolj znanih sloganov velikega kitajskega voditelja Mao Zedonga, prinaša subverzivno kritiko korupcije, hipokrizije in nemoralnosti kitajske kulturne revolucije. Pripoved je postavljena v leto 1967, govori pa o zdolgočaseni ženi poveljnika Kitajske ljudske armade, ki med moževo odsotnostjo zapelje mladega vojaka kmečkega rodu. Pri tem hotna ljubimca v času, ko je bilo kakršnokoli sramotenje simbolov revolucije kaznovano s smrtjo, uničujeta podobe velikega voditelja za zvišanje svoje spolne strasti in naslade.YAN LIANKE (1958, kitajska provinca Henan) je eden najbolj uveljavljenih in priznanih kitajskih literarnih ustvarjalcev, ki je za svoje delo prejel več domačih in mednarodnih nagrad. Literarno kariero je začel kot uradni pisec Kitajske ljudske armade, vendar so ga zaradi ‘neprimernosti’ njegovih leposlovnih del hitro odpustili s položaja. Je avtor številnih romanov in zbirke kratkih zgodb. Služi ljudstvu ni njegovo prvo prepovedano besedilo; na tovrstnem seznamu se je znašel tudi eden njegovih zgodnejših romanov Šovhuo.Služi ljudstv je žgečkljiva politična satira, ki jo je vladajoča politika zaradi ‘nespodobne’ uporabe ikonografije kitajske polpretekle zgodovine prepovedala, revijo, v kateri so bili objavljeni odlomki iz besedila, pa umaknila iz prodaje.Roman o najbolj znanem sloganu Mao Zedonga in političnih ter seksualnih tabujih znotraj njegovega režima.Avtor se ni spustil v javno debato zaradi prepovedi – dejal je, da prepovedi ne bo komentiral, ker se boji za varnost svoje družine.

Moderator: The Book Crusaders 26 posts Previous; 1; 2; 3 Klicni center: 02 2520 333 Pon-pet 7.30-20.00, sob 7.30-13.00 E-naslov: [email protected] Kako približati lokalno in nacionalno politiko prebivalcem? Konec januarja so v Hiši EU v Ljubljani predstavili projekt Povej, ki raziskuje povezanost oz. nepovezanost prebivalstva z vladajočo strukturo lokalnih skupnosti. Tudi če si pred kratkim spoznal resnico, imaš dragocene življenjske izkušnje.

Samo v državnem zboru je danes 18 poslancev, ki to funkcijo opravljajo že najmanj tretji mandat. Takšen je recimo Jožef Jerovšek, eden od rekorderjev, ki je poslanec od leta 1996, torej peti zaporedni mandat. Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

POVEZANE KNJIGE