Povest o dobrih ljudeh

Povest o dobrih ljudeh - Miško Kranjec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miško Kranjec
DIMENZIJA
7,90 MB
IME DATOTEKE
Povest o dobrih ljudeh.pdf
ISBN
8364748223283

OPIS

Letos mineva sto let od rojstva Miška Kranjca, ki je s svojimi proznimi deli na literarni zemljevid Slovenije zarisal Prekmurje in to prelepo pokrajino približal bralcem. Povest o dobrih ljudeh poleg mojstrskega romana Strici so mi povedali velja za eno njegovih najboljših del. V zgodbi se poetični opisi pokrajine ob Muri prepletajo z intimnimi usodami malih ljudi, Ane in Jožefa Koštrce ter njunih obiskovalcev, ki živijo mirno življenje na idiličnem samotnem otočku med Murinimi rečnimi rokavi. Kranjec je z romanom, ki je nastal v času, ko je Evropa že z grozo pričakovala drugo svetovno vojno, ustvaril brezčasen poklon dobroti, ljubezni, pravičnosti in slogi med ljudmi.

Povest se dogaja na obrežju reke Mure, kjer živijo Koštrčevi in imajo na tem obrežju staro hišico, kjer sta živela.Kot vsako jesen pa se je k njima preselila družina Koren.Nekega večera pride k njim potepuh in zaprosi za prenočišče, a sredi noči pobegne in pusti za sabo tisočaka. Povest o dobrih ljudeh obnova. Povest se dogaja na obrežju reke Mure, kjer živijo revni, pošteni in preprosti ljudje.

Brzdajmo politično strast, berimo in poslušajmo zgodbo, ki se je pravkar zgodila! Sočustvujmo z onimi, ki so v tej pandemiji izgubili koga najdražjih. Pustimo, da bolniki povedo, kaj so dali skozi.

POVEZANE KNJIGE