Hiša srečanj

Hiša srečanj - Martin Amis | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Amis
DIMENZIJA
3,1 MB
IME DATOTEKE
Hiša srečanj.pdf
ISBN
2157096593225

OPIS

Pripovedovalec, štiriinosemdesetletni veteran Rdeče armade, leta 2004 odpotuje v gulag, kjer je bil po drugi svetovni vojni po naključju zaprt skupaj s svojim polbratom. Na potovanju obuja spomine ter se znajde na stičišču preteklih in sedanjih izkušenj, ki jih beremo v obliki dolgega pisma njegovi posvojenki. Podobno stičišče je bila nekdaj Hiša srečanj – baraka v taborišču, namenjena zakonskim obiskom, v kateri sta se za nekaj ur srečala dva svetova, zunanji in taboriščni.Roman postopoma odkriva plasti ruskega življenja in krutosti Stalinovega režima. V središču pa vendarle ostaja posameznik in njegova osebna zgodba – zapleten odnos pripovedovalca do polbrata zaznamuje ljubezen do iste ženske.»… kajti tole je ljubezenska zgodba. Res gre za rusko ljubezen, a še vedno je ljubezen.«Martin Amis (1949, Oxford) je eden popularnejših britanskih avtorjev. Od leta 2007 je profesor kreativnega pisanja na Univerzi v Manchestru.Veliko pozornost je Amis vzbudil že s svojim prvim delom – romanom The Rachel Papers, za katerega je pri komaj štiriindvajsetih letih prejel nagrado Somerseta Maughama. Doslej edini v slovenščino prevedeni roman je Časovna puščica (Time\\'s Arrow, 1991; sl. prev. 1997), ki je prišel v ožji izbor za Bookerjevo nagrado. Hiša srečanj (House of Meetings, 2006) pa je – po romanu Koba the Dread – njegov drugi roman o zločinih stalinizma.Za Amisovo pisanje je značilno prepletanje moralizma in ironije, črnega humorja in provokativnosti ter to, kar je sam poimenoval kot postmodernistična zvijačnost.

Morda je bilo od najzgodnejšega obdobja majhno svetišče do boga Vulkana; kamnit oltar z marmorno stelo, vpisan s posvetilom latinskega kralja. V okviru gostovanj, neštetih sprejemov in protokolarnih srečanj pri predsednikih držav, vlad … z velikim veseljem, ponosom in spoštovanjem redno podarimo vrhunsko izdelano sLOVEnsko LECTOVO SRCE mojstrov družine Perger iz Slovenj Gradca. Pustimo umetniški pečat posebnosti ter zapomljivosti.

Kupujete ali oddajate stanovanje, hišo ali poslovni prostor, iščete novogradnje, parcelo, vikend? Se zanimate za montažno hišo? Oglasi.si so pravi naslov za vas, brezplačno in preprosto pa lahko tukaj, tudi oddate svoj oglas! Lokacija: Layerjeva hiša. David Almajer.

POVEZANE KNJIGE