Učinkoviti vodja

Učinkoviti vodja - Peter F. Drucker | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter F. Drucker
DIMENZIJA
4,79 MB
IME DATOTEKE
Učinkoviti vodja.pdf
ISBN
1810199380912

OPIS

Učinkoviti vodja je eno izmed temeljnih del Petra Ferdinanda Druckerja (1909 - 2005), ki velja za očeta sodobnega managementa. Mladost je preživel v Avstriji, glavnino kariere pa je kot predavatelj, avtor in konzultant naredil v ZDA, kjer je svetoval upravam številnih velikih organizacij (General Motors, Sears, General Electric, IBM, Ameriški rdeči križ …). Profesorsko kariero je začel na prestižni New York University, potem pa se je preselil v Kalifornijo in leta 1971 na Claremont Graduate University (zdaj Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management) razvil enega izmed prvih MBA študijskih programov. Kariero univerzitetnega učitelja je zaključil pri 92. letih. V knjigah in člankih, ki jih je redno objavljal v uglednih revijah (Wall Street Journal, The Harvard Business Review, The Atlantic Monthly, The Economist …), se je ukvarjal z vprašanji, ki so bila povezana z učinkovitostjo in organiziranjem ljudi v poslovnem, vladnem in neprofitnem sektorju. Je eden najbolj znanih in najbolj vplivnih mislecev in piscev na področju teorije in prakse upravljanja. Njegova dela so napovedovala številne pomembne spremembe, ki so se zgodile v drugi polovici 20. stoletja: privatizacijo in decentralizacijo, dvig pomena trženja, nastanek informacijske družbe in potrebo po vseživljenjskem učenju.

Drucker Prav tako nekateri najboljši poslovni in nevladni direktorji, s katerimi sem delal v svoji več kot petinšestdesetletni svetovalni karieri, niso bili tipični ... Domov > Vse knjige > Osebna rast, duhovnost in ezoterika > Učinkoviti vodja Učinkoviti vodja. O pravočasnem opravljanju pravih stvari.

Želijo si, da bi našli zaposlene, ki imajo izjemno znanje in 20 let delovnih izkušenj ter motivacijo in energijo 30 letnikov. Želijo si, da so učinkoviti, da imajo delovne navade, da so inovativni, da so samoiniciativni … Učinkoviti vođa.

POVEZANE KNJIGE