Dekle kot Tisa

Dekle kot Tisa - Sonja Merljak | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sonja Merljak
DIMENZIJA
12,8 MB
IME DATOTEKE
Dekle kot Tisa.pdf
ISBN
2765064930312

OPIS

Ta roman prinaša v slovensko književnost izvirno tematiko: ljubezensko zgodbo v vrtincu zgodovine devetdesetih let na nekdanjem jugoslovanskem ozemlju. Na eni strani gre za čisto ljubezensko romanco, na drugi pa za zgodovinsko dramo. Roman Dekle kot Tisa je hkrati strastna ljubezenska romanca mladega para iz kulturno mešanega okolja, temelječa na osebni izkušnji, in zgodovinska drama o času razpadanja Jugoslavije konec devetdesetih let dvajsetega stoletja, ki ga je najbolj boleče doživljala generacija mladostnikov, ki so bili v tistem času kandidati za nabornike v JLA. Dekle kot Tisa Sonja Merljak.

V začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja se zaljubita dekle z jadranske obale in fant iz panonskih nižin - v odnos, ki bi se lahko razvil v navadno ljubezensko zgodbo, se na najbolj brutalen način vmeša zunanji svet, ki se s svojimi ambicijami ne ozira na želje in življenja posameznikov. ... Dekle kot Tisa 25.

POVEZANE KNJIGE