Štiri Sneguljčice in Palček

Štiri Sneguljčice in Palček - Roman Rozina | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roman Rozina
DIMENZIJA
12,33 MB
IME DATOTEKE
Štiri Sneguljčice in Palček.pdf
ISBN
1431466172799

OPIS

podčrtal vprašanja, ki si jih sleherniki zastavljamo malone vsak dan, saj politika pronica skozi vse pore našega življenja ... Spomladi 2008 je izšel njegov prvenec Štiri Sneguljčice in Palček. S kratko zgodbo Zasuj me z besedami je zmagal na natečaju Slovenskih dnevov knjige za najboljšo kratko zgodbo 2009.

Vandal oziroma vandali so se med rekreacijo očitno odločili, da jim "športanje" mimo dežele palčkov in Sneguljčice ni po godu ter nič hudega sluteče glinene prebivalce gozda razbili in zmetali po hribu navzdol. Na polici gre takole: romana Štiri Sneguljčice in Palček (2008) in Galerija na izviru Sončne ulice (2010), novela Relativnosten triptih z vrtnico (2010), zbirka kratkih zgodb Šumijo besede domače (2011) ter romani Štirje v vrsti (2012), Županski kandidat Gams (2014) in Zločin in ljubezen (2016), novela Kolo sreče (2018) in zbirko ... Leta 2008 pa je objavil svoj prvi roman Sneguljčice in Palček ter nato v dobrem desetletju še štiri romane in štiri knjige kratke proze, nazadnje, letos - pri založbi Modrijan v zbirki Bralec - zbirko kratkih zgodb Po cipresah diši. Več o zbirki, njeni tematiki, nekaterih ustvarjalnih rešitvah in še čem bo avtor povedal v ... Roman Rozina, letnik 1960, nekdanji novinar in publicist, od leta 2008, ko je izšel njegov romaneskni prvenec Štiri Sneguljčice in Palček, pa pisatelj, je eden redkih avtorjev, ki se zavedajo, da danes mnoge knjige ostanejo brez bralcev in je zanje pravzaprav škoda dreves.Sam z novo, po Relativnostnem triptihu z vrtnico drugo knjigo kratkih zgodb Šumijo besede domače stoji na drugem ... Tudi prebujenje Sneguljčice s poljubom v Grimmovi različici ni prišlo v poštev (bila sta vendar neporočena), poljub je izključno Disneyeva domislica.

POVEZANE KNJIGE