Peti dan

Peti dan - Frank Schätzing | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frank Schätzing
DIMENZIJA
6,49 MB
IME DATOTEKE
Peti dan.pdf
ISBN
9654686059834

OPIS

Perujski ribič izgine na odprtem morju. Trume izjemno strupenih klobučnjakov oblegajo avstralsko obalo. Pred Kanado izginejo kiti. Pojavijo se šele z večtedensko zamudo, vendar pa se živali vedejo nenavadno agresivno. Poleg tega ekipa, ki se ukvarja s črpanjem nafte, na dnu Norveškega morja naleti na milijone nenavadnih črvov z mogočnimi kleščastimi čeljustmi, ki rinejo v morsko dno. Biolog Sigur Johanson, ki živali pregleduje, sluti, da se za anomalijami skriva več kot le vrsta čudnih naključij: življenje v morju nekaj obrača proti človeku. Do podobnih zaključkov pride tudi indijanski raziskovalec kitov Leon Anawak: napoveduje se katastrofa, ki bi lahko postavila pod vprašaj nadaljnji obstoj človeške vrste. Toda kdo ali kaj jo povzroča? Znanstveniki morajo priznati, da ve človek o planetu, ki ga domnevno obvladuje, manj kot o vesolju. Iskanje krivca pa jih sooči z njihovimi najhujšimi nočnimi morami.Roman, ki bi ga lahko podnaslovili tudi z morje vrača udarec, je bil v Nemčiji prodan v milijonski nakladi, pravice zanj so prodali v več kot 20 držav, Uma Thurman je kupila pravice za filmV slogu apokaliptičnih romanov in filmov, kot so Brezno, Zadnji udarec ali Dan neodvisnosti ustvari zgodbo, kaj bi se zgodilo, če nam morje vrne udarec za vse onesnaženje, ki smo ga naredili.Z močnim ekološkim nabojem je roman postal del pop kulture po vsem svetu.FRANK SCHÄTZING, tudi sam izkušen potapljač, kreativni direktor reklamne agencije, glasbenik in ljubitelj narave, bojni pohod narave proti človeštvu uprizori kot srhljiv scenarij, ki jemlje dih, bralca drži v napetosti in ga popelje v nepredstavljive globine.

Dow Jones ojačao je 27 bodova ili 0,09 posto, na 31.521 bod, dok je S&P 500 pao 0,77 ... Peti dan je tjedni talk show, rezime događaja koji su obilježili tjedan na izmaku. U svakoj emisiji obrađuju se tri teme, koje pokrivaju politiku, kulturu, gospodarstvo, fenomene, showbusiness i sva ostala područja zanimljiva gledateljima. SP, peti dan: nov poraz Hrvaške, Španija nadigrala Francijo × Zapri.

Napovedi, dogodki, koncerti, prireditve, TV sporedi, kino sporedi, razstave, gledalisce, opera, balet ... Mislila sam da "peti dan" ne može pasti niže nakon Viskovića, Makovića, Zidića i nekadašnje domaćice te emisije Milane Vuković Runjić, elite naše propale kulturne scene. No, prevarila sam se.

POVEZANE KNJIGE