Pozabljeni glasovi

Pozabljeni glasovi - Michael Connelly | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michael Connelly
DIMENZIJA
4,94 MB
IME DATOTEKE
Pozabljeni glasovi.pdf
ISBN
7633963614022

OPIS

Po treh letih se detektiv Harry Bosch vrne med policiste. Dodeljen je v enoto, ki rešuje odprte in nerešene primere, njegova partnerica znova postane Kizmin Rider. Skupaj raziskujeta umor šestnajstletne Rebecce Verloren iz leta 1988. Najhuje je še vedno nerešeni umor prizadel starše: mati je obtičala v preteklosti in ne zna znova zaživeti, oče se je vdal alkoholu in postal brezdomec.Z vnovično analizo vzorca z morilskega orožja preiskovalci odkrijejo DNK, ki pripada nacističnemu prestopniku Rolandu Mackeyju, zdi pa se, da njegovo krivdo potrjuje tudi dejstvo, da je bila žrtev mešane rase. Toda stvari niso tako preproste, kot se zdijo. Bosch in Riderjeva brskata po preteklosti, odkrivata nove podrobnosti in se celo dotakneta zarote med policisti.Roman ima vse, kar bralec pričakuje od dobre kriminalke: žrtev, osumljence in nepričakovan obrat. Connellyjev slog in občutek za podrobnosti sta fascinantna. Zaplet je hiter in oster, dogodki pa imajo zelo močno moralno sporočilo. To je zgodba o umoru, a tudi zgodba, polna žalosti in bolečine, zgodba, ki govori o tem, kaj je v življenju resnično pomembno.MICHAEL CONNELLY (1956) je bil najprej novinar, za svoje novinarsko delo je bil nominiran za Pulitzerjevo nagrado. Kmalu je začel pisati romane, katerih glavni lik je Hieronimus Bosch – romanu Mesto kosti je New York Times leta 2002 podelil naziv Notable Book of the Year, Lov na kovanec pa je Los Angeles Times poimenoval Best Book of the Year. Connellyjev roman Pozabljeni glasovi je 11. knjiga o detektivu Boschu, ki je takoj po izidu osvojila prvo mesto prodajne lestvice New York Timesa.

Roman Jerala (Kemijski inštitut), farmacevt prof. dr.

V razgretem in polariziranem družbenem ozračju, polnem pokroviteljstva in diskreditacij, so takšni glasovi razuma posebno dragoceni. Zato so si zaslužili zaupanje in priznanje bralcev. Pozabljeni zaklad Mladinski roman o iskanju zaklada iz francoskih časov.

POVEZANE KNJIGE