Kitajske pravljice

Kitajske pravljice Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,98 MB
IME DATOTEKE
Kitajske pravljice.pdf
ISBN
7569956124042

OPIS

Kitajske pravljice zajemajo iz bogatega pripovednega izročila te dežele mnogih kultur. Zgodbe, ki jih prinaša, so stoletja pripovedovala ljudstva Miao, Oroqen, Machu, Han in druga. Četudi v primerjavi z evropskim izročilom prinašajo morda manj čudežnih dogodkov, pa njihovi junaki izstopajo po izjemni samopožrtvovalnosti. Tudi v teh pravljicah ljubezen ne pozna nobenih meja, hrepenenje po sreči pa junakom vliva pogum in moč, da premagujejo zmaje, prevejane demone in zle duhove.Knjigo odlikujejo tudi čudovite ilustracije, ki se razprostirajo na kar petstopetinštiridesetih straneh.

stol. in jih objavljal v slovenskih revijah.

Četudi v primerjavi z evropskim izročilom prinašajo morda manj čudežnih dogodkov, pa njihovi junaki izstopajo po izjemni samopožrtvovalnosti. Kitajske pravljice zajemajo iz bogatega pripovednega izročila te dežele mnogih kultur. Zgodbe, ki jih prinaša, so stoletja pripovedovala ljudstva Miao, Oroqen, Machu, Han in druga.

POVEZANE KNJIGE