Prasec pa tak

Prasec pa tak - Lucija Stepančič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lucija Stepančič
DIMENZIJA
7,98 MB
IME DATOTEKE
Prasec pa tak.pdf
ISBN
5828785011454

OPIS

Prasec pa tak je zbirka ljubezenskih zgodb, v katerih Lucija Stepančič s pomočjo sočnega izrazja natančno secira sodobno človeško psiho in obenem obuja že pozabljeno moč čustvovanja. V petih zgodbah srečamo žensko, ki v Benetkah nehote prisluhne neznancu, ki laže v slovenščini, svežega ločenca, ki sreča bratranca svoje bivše žene, in melanholično dekle, ki ji tarnajoča okolica kvari naslajanje nad lastno nesrečo. Tu je tudi razočarana tridesetletnica, ki sanjari o tem, da bi ponižala bivšega (to pa navsezadnje uspe njeni tekmici), in veseljaški stari fant, ki svoji ljubici ne upa povedati, da se je ločil in podedoval stanovanje. Lucidna psihologija pisave Lucije Stepančič je nemalokrat zaškrtana skozi zobe, odlikuje pa jo redek smisel za tragikomiko.Lucija Stepančič je znana predvsem po svojih literarnih kritikah (za katere je leta 2003 dobila Stritarjeva nagrado), sicer pa opravlja poklic restavratorke. Leta 1997 je izdala knjižni prvenec, zbirko kratkih zgodb Mrtvaki in šlagerji. V njej je vzpostavila ostro in pronicljivo pisavo, ki jo je tokrat še bogato nadgradila.

Medtem ko je bilo dogajanje v zgodbah Prasec pa tak večinoma usmerjeno v preteklost, je glavni tok dogajanja pričujočega romana zazrt v prihodnost. V tisto prihodnost, ki je ne bo. Variante avtorjevega imena: Zelič-Stepančič, Lucija; Zelič Stepančič, Lucija; Stepančič, Lucija Zelič; Stepančič, Lucija Zelič-; Lucija Pripovedovalci namreč privzemajo različne vloge, lika Edija in Magde pa sta svoje medsebojne obračune povlekla še iz zbirke Prasec pa tak.

Če želite zakupiti članek, je cena 3,7 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin.

POVEZANE KNJIGE