Lačna plima

Lačna plima - Amitav Ghosh | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Amitav Ghosh
DIMENZIJA
9,19 MB
IME DATOTEKE
Lačna plima.pdf
ISBN
4801512260988

OPIS

Od nekje imam morda ne čisto točen podatek, da večina Bangladeša, države, ki ima več kot sto milijonov prebivalcev, ne sega nad nekaj metrov nadmorske višine. To pomeni, da vsaka večja Gangesova poplava zalije velik del dežele. Razmeroma blizu, malce bolj proti zahodu, v Indiji, nedaleč od Kalkute, v »deželi plime«, torej še zmeraj v gangeški delti, je prizorišče Lačne plime. V njem spremljamo razgibano življenje te pokrajine skozi dva lika – v Ameriki živeče znanstvenice Piye (ki tu išče še zadnje sladkovodne sesalce), in Kanaija, vase zagledanega poslovneža in prevajalca iz New Delhija (ta se vrača k domačim), ki se prvič srečata že povsem na začetku romana. Ghosh, vrhunsko in raznoliko izobraženi indijski pisatelj (poleg tega je znan še njegov roman Steklena palača), nam s potjo glavnih junakov in prepletanjem zgodovinskega ozadja tega nenavadnega življenjskega prostora, na katerem se ves čas odvija boj z naravo za obstanek, pokaže izjemno pisateljsko kondicijo in ustvari vrhunski roman ter z njim dokazuje, da je indijska literatura še zmeraj hudo vitalna.

Matajc Vanesa Vsebina. Predavanja podajajo pregled razvoja romana od njegovih začetkov v antiki. Lačna je zaradi visokega kovinskega stolpa vrh z izrednimi razgledi proti Trstu in Tržaškemu zalivu ter viaduktu čez Črni kal na severu prvovrsten razglednik.

Predavanja podajajo pregled razvoja romana od njegovih začetkov v antiki. Etnografska fikcija: Poskus celostne obravnave literarnega žanra in primer: Lačna plima Amitava Ghosha. Vabljene in vabljeni! 17.09.2018 ZAGOVOR DIPLOMSKE NALOGE.

POVEZANE KNJIGE