Spremeni me

Spremeni me - Andrej Blatnik | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Blatnik
DIMENZIJA
10,23 MB
IME DATOTEKE
Spremeni me.pdf
ISBN
3633880795481

OPIS

Kaj se zgodi, ko človek, ki zna prodati vse, tudi iluzije, in je zato tudi nečloveško plačan, spozna, da ne more kupiti tistega, kar potrebuje - pa ne večnega življenja, ampk občutka, da dela prav? Vse se spremeni v trenutku, čeprav je svet okoli njega enak. Kako se bodo na spremembo odzvali v njegovi bližnji, ki jih združuje edinole vera, da vedo, kako je prav? Razpad človeških bližin ne bi smel biti usoden, na svetu so še drugi ljudje, začenjanje na novo ni nič novega - vendar se zdi, da razpada kar svet sam, saj vsa socialna in vrednostba lepila popuščajo in nič več ni, kot se je zdelo, ko človek stopi iz svoje ustaljene vloge v sistemu in preizkuša, če mu preostane še kakšna druga možnost. Seveda pa je s preteklostjo težko prekiniti, saj so ljudje, ki so ti bili nekoč blizu, še zmetraj blizu, čeprav so ostali enaki, ti pa si se spremenil. Blizu, a nedostopni. Družbena analiza, zakrinkana v ljubezensko zgodbo, ali obratno?Novi roman Andreja Blatnika se dogaja v ne povsem določenem okolju naglih sprememb, ki se zdi globalno, a je v njem opaziti marsikaj zelo slovenskega, ne le motivov notranjega izdajalca in očeta. Ko gredo stvari narobe in jih posameznik ne more spremeniti, mora vseeno narediti tisto, kar je prav, ali vsaj tisto, v kar verjame, da je prav. Roman, ki ga je treba prebrati več kot enkrat in premisliti še večkrat.Zdenka Hribar

Ob prihodu z desetdnevne službene poti januarja 2007, ko je bilo videti, kot da se me Bine ali boji ali pa da sploh ne ve, kdo sem, nas je prvič zares zaskrbelo, da z njim nekaj ni, kot bi moralo biti. Kmalu po tem je imel pregled s cepljenjem, zadnji pri takratni pediatrinji, saj je odhajala ... Romunska pravoslavna cerkev je pod vse močnejšim pritiskom javnosti, naj spremeni obred krsta, med katerim dojenčke trikrat potopijo v sveto vodo, potem ko je v ponedeljek po krstu umrl šest tednov star dojenček.

Recenzija v Sodobnosti 03/2009. Klemen Brumec: seminar o romanu.

POVEZANE KNJIGE