Pot samouresničevanja

Pot samouresničevanja - Janez Rugelj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Rugelj
DIMENZIJA
4,98 MB
IME DATOTEKE
Pot samouresničevanja.pdf
ISBN
1043480213118

OPIS

Ponatis razprodane knjige preminulega najbolj znanega slovenskega psihiatra dr. sc. med. Janeza Ruglja, dr. med., ki se je ukvarjal predvsem z zdravljenjem alkoholikov in drugih ljudi v stiski, prinaša nadroben pregled njegovih delovnih metod. Javnost dr. Ruglja pozna predvsem kot psihiatra, ki je s svojimi metodami in izjavami nemalokrat dvignil veliko prahu, vendar je prav on zaslužen, da so se številni alkoholiki in drugi zasvojenci lahko dvignili z življenjskega dna in si ustvarili novo življenje. Dr. Rugelj je na podlagi znanja, ki si ga je pridobil pod mentorstvom prof. dr. Vladimirja Hudolina, razvil svojo socialno-andragoško metodo. Ta s pomočjo vzgojnoterapevtskih sredstev ljudem pomaga do spremembe življenjskega sloga in samouresničitve. Čeprav je njegova metoda v strokovnih krogih naletela na močna nasprotovanja, je z njo uspel pomagati marsikateremu zasvojencu. Obsežno delo na koncu prinaša tudi avtorjevo mini avtobiografijo, v kateri bralcem osvetli svoje življenje in delo.Radio je opozoril: »Pazite se radarske kontrole na Litijski – pr\\' Ruglju.« Tedaj se mi je posvetilo, da je dobri doktor že prešel v neizbrisno ljudsko izročilo.mag. Branko Gradišnik, sourednik prve izdajeDr. Janez Rugelj je začetnik zdravljenja alkoholikov v Sloveniji; bil je nedosegljiv garač pri tem delu.mag. Ksenija Ramovš in prof. dr. Jože RamovšPot iz duševnih stisk obstaja, tudi za tiste, ki se skušajo reševati z alkoholom in drugimi drogami. Je pa naporna, a nebesa polnega življenja, brez duševnih stisk, so tega truda vredna. V tej knjigi boste videli, kakšna je ta pot in kako jo prehoditi.prof. dr. sc. Tine S. Prevec, dr. med.Od dr. Ruglja sem se naučila, da ni pomembno, ali se mi zdi pot pred menoj težka ali lahka, dolga ali kratka, dramatična ali umirjena. Važno je le to, da me pelje tja, kamor hočem priti.dr. Sanja Rozman, zdravnicaDr. Rugelj je bil dobri dve desetletji moj terapevt, učitelj in mentor. Bil je skala, ki je utirala pot tam, kjer je do sedaj ni bilo. In bil je knjiga. S tisoči listov, stotinami človeških zgodb in srhljivih usod. Knjiga Pot samouresničevanja je njegova najresničnejša podoba, podoba iskalca znanja in resnice.dr. Andrej Perko, psiholog

Čustva doživljamo kodirano, presojamo pa jih le v primerih, ko so za nas ali za naše sporazumevanje pomembna. Paul Eckman (1992) kot temeljna čustva navaja veselje, žalost, jezo, strah, gnus in presenečenje. Na pot elitizma in samouresničevanja jih je usmerjal z lastnim zgledom in predanim delom.

Vaša košarica je prazna. Ponatis razprodane knjige nedavno preminulega najbolj znanega slovenskega psihiatra dr. sc.

POVEZANE KNJIGE