Življenje na vratih hladilnika

Življenje na vratih hladilnika - Alice Kuipers | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alice Kuipers
DIMENZIJA
7,11 MB
IME DATOTEKE
Življenje na vratih hladilnika.pdf
ISBN
1566929107023

OPIS

To je zelo bridka in ganljiva zgodba o vezeh med mamo in hčerko. Napisana je v obliki sporočil na hladilniku - nekatera so običajna, nekatera intimna, nekatera smešna in nekatera jezna. Predstavljajo devet mesecev v življenju 15 letne Claire in njene mame. Obe sta preveč zaverovani v svoje zaposleno življenje in se redko znajdeta skupaj v sobi. Pogovarjata se s sporočili, ki odslikavajo njuna življenja: šolski vsakdan, fante, delo in opravke, ki so del življenja. Vsakdanjost pa nenadoma postane vse kaj drugega, ko se v njunih življenjih pojavi kriza, ki bo redefinirala njun odnos in se odvila v sporočilih na vratih hladilnika.Izmenjava sporočil na hladilniku med mamo in hčerjo je metafora za izgubljanje življenja. To bi lahko poimenovali tudi poezija življenja. Brez opozorila nas špecerijski seznami, dogovori in opomini potisnejo v razmišljanje o izgubljenih priložnostih v naših življenjih: spregledani namigi o strahu in žalosti naših bližnjih in grozljiv šok ob spoznanju, ki je na žalost prepozno, da se čas ne vrne več in da je izgubljena priložnost izgubljena za vedno.

Kuipers: ŽIVLJENJE NA VRATIH HLADILNIKA 3. A.

Pri zapiranju vedno preverimo, ali so vrata tesno zaprta, če je tesnilo na vratih dotrajano, pa ga moramo takoj zamenjati. ŽIVLJENJE NA VRATIH HLADILNIKA, Alice Kuipers; Grlica, 2008 PO SMRTI ALICE BENNETT, Rowland Molony; Grlica, 2008 VSI ME IMAJO RADI, SAMO OČE NE, Đuro Zrakić; Ognjišče, 2000 Neli KODRIČ: Lov na zvezde Alice KUIPERS: Življenje na vratih hladilnika Goran GLUVIĆ: Čudovita igra nogomet Feri LAINŠČEK: Ajša Najša Michel LUCET: Deljeno z dve Domenica LUCIANI: Skrita kamera Gary PAULSEN: Sekira rešitve Sanja PILIĆ: Sem se zaljubila? Annie M. G.

POVEZANE KNJIGE