Tri zvezde

Tri zvezde - Lev Detela | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lev Detela
DIMENZIJA
3,35 MB
IME DATOTEKE
Tri zvezde.pdf
ISBN
9425071543503

OPIS

Celjski grofi z Veroniko Deseniško so slovenska zgodovina in mitologija; Veronika je poleg desetnice in lepe Vide najizrazitejši ženski lik te mitologije. Župančič kot avtor drame o Veroniki je v njej iskal rojstvo »slovenske duše«, čeprav ni zanesljivo niti to, da priimek Deseniška izvira iz hrvaškega Desinića (pri Kumrovcu). Širina zmeraj navzočega Detelovega »integralizma«, ki iz literarne prakse ne izganja nobenega vidika med avantgardizmom in »večernicami« (dva romana v Mohorjevi seriji Družinske večernice), pri tem pa zmeraj ostaja v identitetnem obzorju lastne poetične vizije, se v Treh zvezdah zaokroži in razraste v mogočno prozno poemo – roman o (dveh) celjskih grofih in Veroniki Deseniški.

Odpri galerijo . Edini fotografsko zabeležen trenutek srečanja vseh treh akterjev najbolj znanega hollywoodskega ljubezenskega trikotnika.

1.472 všečkov · O tem govorijo 4 osebe · 259 oseb je bilo tu. Z gostinsko dejavnostjo se ukvarjamo od leta 1986.

POVEZANE KNJIGE