Majhna možnost

Majhna možnost - Marjolijn Hof | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjolijn Hof
DIMENZIJA
11,19 MB
IME DATOTEKE
Majhna možnost.pdf
ISBN
3381284755944

OPIS

Kikin oče je zdravnik, ki pomaga na vojnih območjih. Kika je zaskrbljena, saj se očetu zaradi dela, ki ga opravlja, lahko zgodi kakšna nesreča ali ga celo ustrelijo. Mama jo tolaži, da je možnost za kaj takega zelo majhna. Kljub temu želi Kika to možnost dodatno zmanjšati. Pozna enega otroka z mrtvim očetom in enega s poginulo miško. In enega s poginulim psičkom. Manjšo možnost bi tako predstavljal otrok s poginulo miško, poginulim psičkom in z mrtvim očetom. Kika potrebuje miško ...Marjolijn Hof se je rodila leta 1956 v Amsterdamu. Njen oče je bil psiholog, umetnik in zbiralec umetniških predmetov. Že v rani mladosti je zelo rada risala in pisala knjige – prvo gledališko igro je napisala v osnovni šoli. Študirala je knjižničarstvo in kasneje obiskovala šolo kreativnega pisanja. Skoraj dvajset let je delala kot knjižničarka, leta 1999 pa se je povsem posvetila pisanju. Piše pesmi za odrasle in zgodbe za otroke.Delo je prejelo tako nagrado Gouden Griffel (najpomembnejšo nizozemsko nagrado za mladinsko literaturo) za najboljšo nizozemsko knjigo leta 2007, namenjeno mlajšim od dvanajst let, kot obe nagradi Golden Owl 2007 – tisto, ki jo najboljši nizozemski mladinski knjigi podelijo knjigotržci, in tisto, ki jo za najboljšo v tekočem letu zberejo mladi bralci.

Predsedniški kandidat Pahor je izpostavil, da živimo poseben čas, ki zahteva ... Možnost, da bo premier Borut Pahor preživel s predlogom novih ministrov in nanj vezano zaupnico, je zelo majhna. Kaže, da mu bo zmanjkal en poslanec.

Pisateljica tenkočutno, z elementi otroškega govora, utemeljuje notranjo logiko dekličinega razmišljanja. Majhna hiša ima kar nekaj prednosti. Potrebuje zelo majhno parcelo, enostavneje jo je zgraditi, za gradnjo pa enostavneje kot pri gradnji velikih hiš uporabimo tudi reciklirane in ekološke materiale.

POVEZANE KNJIGE