Praznina

Praznina - Carmen Laforet | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carmen Laforet
DIMENZIJA
11,11 MB
IME DATOTEKE
Praznina.pdf
ISBN
7633101779664

OPIS

Andrea, mlado špansko dekle brez staršev, pride v Barcelono k svojim sorodnikom po materini strani, da bi pri njih stanovala, ko bo obiskovala fakulteto. Hrepenečo osemnajstletnico, polno pričakovanj in željno utripa velemesta, pa na Ulici Aribau namesto barvitega joie de vivre pričaka zadušljiva atmosfera temačnega stanovanja, v katerem kar mrgoli nenavadnih oseb z bizarnimi nagnjenji, duševnimi motnjami, demoničnimi obrazi in nenavadnimi medsebojnimi povezavami. Vanje se mimogrede zaprede tudi Andrea, ki skozi adolescentno iskanje identitete išče odgovore na temeljna eksistencialna vprašanja.Praznina je eno najpomembnejših del povojne španske literature, za katero je pisateljica dobila nagrado nadal, eno najpomembnejših španskih literarnih nagradOstra in neprizanesljiva kritika nemoralne in nizkotne španske družbe po koncu državljanske vojne.Roman je prvič izšel leta 1944, od takrat je bil velikokrat ponatisnjen in preveden v številne jezike.CARMEN LAFORET (1921–2004) je bila ena najpomembnejših in najbolj prepoznavnih španskih pisateljic, ki je po državljanski vojni s svojimi kontroverznimi, v eksistencialistični fi lozofi ji oplajajočimi se romani znova obudila špansko književnost. Pisala je kratke zgodbe, romane in drame, slavna pa postala že s svojim prvencem Praznina.

Hranimo jo s svojo zahtevnostjo in z držo pohlepne žrtve. Raje iščimo način in sopotnike, da zaživimo iz tistih sil, ki se znajo nahraniti z lepim dobrni, preprostim in resničnim.

Praznina je zastrašujoča ravno zato, ker je podobna brezpotju. Zase ne vem, kdaj sem jo prvič občutila.

POVEZANE KNJIGE