Morska katedrala

Morska katedrala - Ildefonso Falcones | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ildefonso Falcones
DIMENZIJA
11,29 MB
IME DATOTEKE
Morska katedrala.pdf
ISBN
1518504714489

OPIS

Razkošen zgodovinski roman o svobodi, ljubezni, vojni, izdaji, kugi, antisemitizmu in inkviziciji v 14. stoletju. Srednjeveško mesto Barcelona doživlja zlato dobo razcveta. Njeni najrevnejši meščani kamen za kamnom gradijo veličastno cerkev ob morju – Morsko katedralo, ki nastaja s trudom ljudstva za ljudstvo. V njeni senci spremljamo življenje Arnaua, ki se skupaj z očetom zateče v mesto pred neusmiljenim fevdalnim gospodom in si skuša prislužiti svobodo. Po lakoti, kugi in mladostni ljubezni se Arnauovo življenje nosača kamenja postavi na glavo, ko ga kralj Pedro III. zaradi poguma v bitki razglasi za barona in ga prisili v poroko z Elionor, ki je Arnau ne ljubi. Njegov novi status uglednega menjalca denarja in morskega konzula pa ni povšeči njegovim nasprotnikom, ki se zarotijo proti njemu in mu nakopljejo na glavo inkvizicijo.Arnauova pot od sužnja do plemiča je zgodba o borbi med dobrim in zlom, v kateri se Cerkev spopada z državo in brat z bratom.

Zaenkrat še ni nobenih ocen. Be the first to review "MORSKA KATEDRALA - Ildefonso Falcones" Prekliči odgovor Morate biti prijavljeni kako bi objavili prispevek. Katedrala nima veliko obiskovalcev, saj jo je težko najti.

Gradnja se je začela leta 1226 pod vladavino Ferdinanda III., zadnji gotski ... Iščem knjigo MORSKA KATEDRALA metka1727 Datum objave 20.02.2021 16:24 Oglas poteče: 21.04.2021 16:24 Možnost menjave: NE Pokaži vse oglase prodajalca Novo Iščem knjigo MORSKA KATEDRALA ... - Prva knjiga, ob kateri se je Klepač zjokal, je Morska katedrala. - Tomaž Klepač in Iztok sta več let trenirala odbojko.

POVEZANE KNJIGE