Globalizirani islam

Globalizirani islam - Olivier Roy | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Olivier Roy
DIMENZIJA
6,93 MB
IME DATOTEKE
Globalizirani islam.pdf
ISBN
3962792814077

OPIS

Kakor bomo videli pozneje, islamskega radikalizma ne moremo razumeti, če ne uvidimo, da zavzema (in islamizira) tradicionalni prostor nezadovoljstva, in sicer tako glede antiimperializma kakor glede mobilizacije prostorov družbene izključenosti ali radikalizacije mladih intelektualcev. Vsako poslabšanje palestinskega konflikta, vsaka ameriška vojaška intervencija na tem območju bosta gotovo okrepila antiamerikanizem, ki je zdaj skupen vsem slojem muslimanske populacije, kar pojasnjuje, zakaj so njeni člani zdaj prešli k dejanjem. Vendar to nasilje ni islamsko: je antiimperialistično; to so še zmeraj posledice dekolonizacije, ki je z ameriško hegemonijo nenadoma pridobila novo razsežnost.

ISBN 978-961-260-002- a) Islam b) politics c) islam d) politika e) nacionalizem f) džihad g) fundamentalizem 28:32 2 ROY, O. Globalizirani COBISS.SI-ID 236672000 Založba Krtina v treh knjižnih zbirkah prinaša kvalitetna dela domačih in tujih avtorjev, ki zasedajo ključno mesto znotraj družboslovja in humanistike. Evropa in islam.

- 600 izv. - Opombe z bibliografijo na dnu str.

POVEZANE KNJIGE