Z vsako pesmijo me je manj

Z vsako pesmijo me je manj - Marko Pavček | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Pavček
DIMENZIJA
10,8 MB
IME DATOTEKE
Z vsako pesmijo me je manj.pdf
ISBN
4652744981591

OPIS

V drobni knjižici je izbor pesmi iz zapuščine mladega obetajočega avtorja Marka Pavčka (1958–1979), ki je veliko prezgodaj sklenil svojo življenjsko in pesniško pot. Ob petdesetletnici njegovega rojstva je izšel že tretji natis teh pesmi, kar priča o dejstvu, da njegovo kratko, a intenzivno pesniško izražanje še vedno močno živi med mladimi in odraslimi bralci. Njegovi stihi so prečiščeni, kratki, drobni, skoraj odsekani, pesniška zarja pa se razteza od frfotajočih ljubezenskih akordov prek mladostnih hrepenenj pa vse do samouničujočih in težkih črnih oblakov, ki so zakrivali njegovo mlado nebo.

TXT document (7 kB) Add to EndNote (RIS format) Contibutor(s) Marijan Zlobec (undetermined function) Language. slovenian.

Državna založba Slovenije, 1984 - 53 pages. 0 Reviews.

POVEZANE KNJIGE