Smaragdna obzorja

Smaragdna obzorja - Aksinja Kermauner | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aksinja Kermauner
DIMENZIJA
12,16 MB
IME DATOTEKE
Smaragdna obzorja.pdf
ISBN
2002227885123

OPIS

Roman opisuje mlado slovensko dekle, ki ji je Slovenija pretesna. Je frizerka in v njej se zbudi želja po pustolovščinah. Ko se razide s fantom, je nič več ne veže na Slovenijo. Prijavi se za delo na veliki prekooceanski križarki, čeprav jo vsi bližnji svarijo pred tem. Odide na izpopolnjevanje v London, kjer spozna kup kolegic z vsega sveta. Ko nastopi delo na križarki, se sooči z ljubosumnostjo osebja, tekmovalnostjo, bliščem bogataškega sveta in celo spolnim nasiljem. Ker je izjemno sposobna, kmalu postane vodja Spa centra, kar vodi v dodatne zaplete.Tanjin ladijski dnevnik brez sprenevedanja odstira delo in bivanje radoživega mladega dekleta na prestižni križarki Silver kiss, ki predstavlja nekakšen svet v malem. Plovba po smaragdnih morjih in odkrivanje eksotičnih biserov vsak dan prinaša nove, posebne izkušnje, spletke, ljubezni, zamere … Življenje pa je začinjeno z mladostno vitalnostjo, razposajenostjo in slo po novih, drznih in strastnih doživetjih … o katerih večina le skrivoma sanja.Ob glavni junakinji nastopa paleta običajnih in tudi nenavadnih ljudi, razvajenih gostov, spletajo se tovarištva, prijateljstva in ljubezni. Posebna vrednost romana so izčrpni in slikoviti opisi tujih krajev, v katerih se ladja ustavlja. Kljub zapletom celotno delo preveva optimizem in življenjska sila mlade Tanje, ki se vrne v Slovenijo bogatejša in zrelejša. Sporoča, da je mogoče vse, če se le potrudiš.

Dob pri Domžalah, Miš založba, 2007. Št.

- 2007 Število izposoj: 414 Sigla Naziv knjižnice Število izposoj; 1: 50225: Cankarjeva knjižnica Vrhnika Imena popularnosti ... Miran Hladnik Šolska knjižnica z nabavo gradiva sledi potrebam pouka in po najboljših močeh zagotavlja sprotno nabavo leposlovja, zanimivega za bralce.

POVEZANE KNJIGE