Angie

Angie - Janja Vidmar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janja Vidmar
DIMENZIJA
3,54 MB
IME DATOTEKE
Angie.pdf
ISBN
3927141010248

OPIS

Če sledimo veljavnim literarno-teoretskim oznakam, lahko rečemo, da je Angie problemski roman. Glavna junakinja je najstnica Angie, ki živi sama z mamo, nikoli odraslo hipijevsko frfulo, in njenimi nenehno menjajočimi se ljubimci, brez očeta, ki se je lepega dne usedel na avion in šel na koncert Rolling Stonesov, s katerega se ni vrnil nikoli več. Doma je pustil nevrotično ženo, najstniško hčer z jasno izraženo potrebo po starših in motor, zaradi katerega je mama še vedno prepričana, da se bo vrnil. »Nikoli ne bi odšel brez Harleyja,« pijana ponavlja še leta po tistem, ko je Angie že davno sprejela dejstvo, da očeta ne bo več nazaj. »Mami ne prenese resnice,« se glasi Angijin odgovor na njeno blaznenje. »Jebiga, včasih so starci tako krhki in ranljivi, da jih je treba obvarovati pred krutostjo sveta.«Iz spremne besede Ane DušaJanja Vidmar, doma in v tujini večkrat nagrajevana avtorica, s svojo problemsko literaturo mlademu bralcu nudi individualno izkušnjo etičnega. V Mariboru ji nizki honorarji, najstniška hči in debelušni mačkoni nudijo odlične pogoje za ustvarjanje. Če ji bližnji hrib z vinogradi ne zgrmi na hišo, bo še lep čas trn v peti raznim zagovornikom katekizma za domačo rabo. Napisala je več kot 40 mladinskih del, scenarijev, radijskih iger in zbirk kratke proze. Njen opus je izjemen in njeno prizadevanje za dvig bralne kulture mladih neprecenljivo.»Jebe se meni za predsednike, pisatelje, poslance in stranke … Pa za Iran in njihov nuklearni program. Pa za povojne poboje. Za rejunjon Pop Designa. Za globalno segrevanje. Jebe se mi za Afganistance, njihova makova polja, telebanska jajca, islamske skrajneže in talce. Jebe se mi za desne, leve, sredinsko leve, sredinsko desne, narkomanijo, za srbski ponos in kamikaze na slovenskih cestah. Jebe se mi za storilce in žrtve. Jebe se mi za Piranski zaliv. Za Japonce in njihove samomore. Pa za naše tudi. Za enajsti september in šesti april, to je mimogrede moj rojstni datum. Jebe se mi za Dženifer, Brada, njune seksualne probleme pa tisto pičko od Angeline. Jebe se mi za Tita in Paris Hilton. Za kolumnajzarje, komunajzarje, komunalce in komunikologe. V bistvu se mi jebe za celi svet.«Tetoviran križ sumljivega izvora na Paksovi rami ni bil obrnjen narobe, dedkove oči pa.

Featuring three unheard tracks, sitting alongside an all-new stereo mix of the original 1973 album, plus demos, outtakes, li... Rolling Stones, Angie, AngieWhen will those clouds all disappear?Angie, AngieWhere will it lead us from here?With no lovin' in our souls and no money in our ... "Angie" was recorded in November and December 1972 and is an acoustic-guitar-driven ballad characterizing the end of a romance. The song's distinctive piano accompaniment, written by Richards, was played on the album by Nicky Hopkins, a Rolling Stones recording-session regular. 3.9m Followers, 409 Following, 114 Posts - See Instagram photos and videos from Angie Arizaga (@angiearizaga) "Angie" is a track from the Rolling Stones' album Goats Head Soup.

Well done, you. It's been quiet for awhile now around these parts.

POVEZANE KNJIGE