Tri pesnitve

Tri pesnitve - Andrej Brvar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Brvar
DIMENZIJA
9,59 MB
IME DATOTEKE
Tri pesnitve.pdf
ISBN
3991954593680

OPIS

Gre za tri pesnitve (Mala odiseja, Domača naloga in Zimska romance), ki so že izšle leta 1988 pri založbi Partizanska knjiga in jih je takrat ilustriral Zmago Jeraj. Ustvarjalce sta leta 1989 za Malo odisejo, v bistvu pa za triologijo v celoti, prejela Kajuhovo nagrado založbe Borec.Gre za izjemno estetsko dognanost vseh treh pesnitev, zaradi česar so revijalne in časopisne kritike še posebej poudarjale njihovo univerzalnost oz. zanimivost tudi za odrasle, celo literarno zahtevnejše bralce. Vse tri pesnitve so zapisane v prvoosebni obliki in v dramatičnem sedanjiku, pogosto se v njih pojavlja notranji monolog, ki premore zelo širok, čustveno nabit razpon, pogosto mehčan z igrivim humorjem. Po njih so bili posneti tudi filmi za mladino.

Tri drame (Borut Kraševec) Razprodano Trenutno ni na zalogi. Artikli z oznako Trenutno ni na zalogi trenutno žal niso dobavljivi.

Konrad Žovneški je bil svobodni plemič in prednik Celjskih grofov.Bil je pesnik in trubadur, pravi prvak viteške poezije, ki je živel v prvi polovici 13. stoletja na gradu Žovnek v Savinjski dolini, v bližini današnjega Žalca.

POVEZANE KNJIGE