Na poti v Babadag

Na poti v Babadag - Andrzej Stasiuk | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrzej Stasiuk
DIMENZIJA
7,65 MB
IME DATOTEKE
Na poti v Babadag.pdf
ISBN
4263481787306

OPIS

Knjiga esejev Andrzeja Stasiuka Na poti v Babadag (2004) vsebuje literarne zapise s potovanj po, kot jo imenuje pisatelj, pozabljeni Evropi: Poljski, Slovaški, Madžarski, Romuniji, Sloveniji, Albaniji in Moldaviji. Stasiukove poti se začenjajo v Karpatih, zakrožijo po dvorišču njegove Srednje Evrope, se včasih razpotegnejo tudi na Balkan, v Albanijo, in se v loku vrnejo v njegovo karpatsko domovino. Na njih so kot jagode na paternoštru nanizana imena krajev in zdi se, da so njihova magična vloga, moč in ves njihov pomen zbrani v pozvanjanju teh imen. Iz knjige ne bomo izvedeli, kakšen je Babadag, kraj s čarobnim turškim imenom, ki mu dolguje svoj zagonetni, pravljični naslov. Zaman bi pričakovali, da bomo v njej brali o resničnih krajih, ki nas bodo tam nekje počakali, da zberemo čas in pogum in jih še sami obiščemo. Babadag nas ne čaka nikjer.

; 22 cm. - (Knjižna zbirka Beletrina) V nasprotju z romanom Devet se je pisatelj v esejih Na poti v Babadag podal na pot.

Drame Jadąc do Babadag (Na poti v Babadag), 2004, literarni potopisi Fado, 2006, literarni potopisi Dojczland (Dojčland), 2007, literarni potopis. Eseji Moja Evropa, Dwa eseje o Europie zwanej środkowa (Moja Evropa, Dva eseja o Evropi, imenovani srednja, skupaj z Jurijem Andruhovičem), 2000 Tekturowy samolot (Kartonasto letalo), 2000.

POVEZANE KNJIGE