V senci pod zelenim zmajem

V senci pod zelenim zmajem - Branko Gradišnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Branko Gradišnik
DIMENZIJA
7,3 MB
IME DATOTEKE
V senci pod zelenim zmajem.pdf
ISBN
8603631539992

OPIS

Knjige trenutno ni na zalogi. Za več informacij se obnite na [email protected] ali na 01/ 520 18 39.Branko Gradišnik (1951), profesor umetnostne zgodovine in sociologije ter magister humanističnih ved, se je vtisnil v spomin predvsem kot kolumnist in prevajalec. Njegova razprodana knjiga v dveh delih, Strogo zaupno o Sloveniji, se je na prvi pogled navezovala na iskriva potopisa Strogo zaupno na Irskem in Strogo zaupno po Siciliji, a v resnici ni šlo za potopis. V podobni maniri se je zdaj lotil še Ljubljane. Unikaten hvalospev Ljubljani je po zaslugi avtorja polna umetniške svobode ter humorja, na katerega danes vse prepogosto pozabljamo. Dobrodošli v Ljubljani!

Tudi ob branju te knjige, ki nas po vsebinah vodi skozi Prešernove verze, se naučimo precej novega. Z drugega vidika si osvežimo zgodovino Slovencev, v nekatera obdobja književnosti, politike, doživimo spet eno neposrečeno bivanjsko ... Višina pod streho je vselej tolikšna, da odrasli lahko hodijo pod paviljonom povsem zravnani.

Lahko pošljem tudi po pošti, stroške pošiljanja krije kupec. 2014 En kuža v Lizboni, da o ljudeh ne govorimo (Strogo zaupno na Portugalskem) 2008 V senci pod zelenim zmajem: Velika Ljubljana za popotnike, prešernovce ino Hrovate; 2007 Roka, voda, kamen: Roman v treh letih, Prvo leto: 1990 in nazaj; Drugo leto: 1991; Tretje leto: 1992 in naprej 23.05 Literarni nokturno: Branko Gradišnik: V senci pod zelenim zmajem Sobota, 1. avgust 18.00 Izbrana proza: Virginia Woolf: Znamenje na steni 23.50 Literarni nokturno: Claude Simon: Triptih: Sorodne novice.

POVEZANE KNJIGE