Tako rekoč

Tako rekoč - Milan Jesih | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Jesih
DIMENZIJA
6,84 MB
IME DATOTEKE
Tako rekoč.pdf
ISBN
8985365082096

OPIS

Spomnim se ga s fakultete. Njegove legendarne Sonete smo brali še in še, jih skušali ujeti, čeprav so nam tako radi zbežali. Saj popolnega uspeha ni bilo, občutek zmagoslavja pride zaradi drugih reči. Ob novi zbirki sem spet na istem. Um je še zmeraj polno zaposlen. To niso verzi za tolažbo duše, Jesihove pesmi so poslastica za literarne gurmane, skoraj spomenik maternemu jeziku. Brez silovite koncentracije ne doumeš vseh skrivnih besed in pomenov. Prebereš prvič, bereš znova, razstaviš verze, zveze, rime, si skušaš razložiti, prevedeš, sledi olajšanje. Šele nato pride na vrsto užitek, zaradi česar se vse to sploh grem. Priznam, ni vsak dan narejen za Jesiha, a na srečo pridejo tudi takšni in zato sem zdaj ves iz sebe.Ja, in z njim se učim besed, rad bi si jih zapomnil in rad bi živel z njimi. Cukrnat sneg in sever, ki se unoči pozimi, pa ciganske zbloje in dekličje razigrano. Vse to mi je tako všeč, moj računalnik pa jih vztrajno podčrtava in zanje prvič sliši. Misli, da gre za napako.

Napotnica, obisk travmatologa, magnetna resonanca. On - tako rekoč po naključju - prihaja v mesto. Raba in praksa pa kažeta, da so tovrstni 'poudarki' bolj redki.

Foto: Bojan Puhek Ngozi Okonjo-Iweala bo s 1. marcem prevzela vodenje Svetovne trgovinske organizacije (WTO) in s tem postala prva ženska na čelu te mednarodne ustanove.

POVEZANE KNJIGE