Dolina strasti

Dolina strasti - Lídia Jorge | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lídia Jorge
DIMENZIJA
8,16 MB
IME DATOTEKE
Dolina strasti.pdf
ISBN
2610761729633

OPIS

Večkrat nagrajeno, lirično in rahlo nostalgično branje. Dolina strasti (1998) spada med najboljša (in tudi največkrat nagrajena) dela uspešne, prevajane in nagrajene portugalske pisateljice Lidie Jorge (1946). Zaobsega štirideset let v življenju mogočne posestniške rodbine iz druge polovice prejšnjega stoletja, ko tiranski oče izgublja moč, sinovi pa se z družinami raztepejo po svetu, namesto da bi nadaljevali družinsko izročilo. Kronika razpadanja, pripovedovana z mehkimi in skrivnostnimi besedami odraščajočega dekleta, katere spočetje in rojstvo sta nemara na začetku vsega zla …Lidia Jorge (rojena leta 1946 na jugu Portugalske) je po študiju romanistike na lizbonski univerzi nekaj let živela v Angoli in Mozambiku, nato se je vrnila v domovino in se posvetila pedagoškemu delu in predvsem pisanju, saj je uspešna, prevajana in nagrajena avtorica več kot desetih proznih del.

Njegov put prozet je osvetom, avanturom, brojnim borbama i strascu, ali da bi stavri bile dodatno zanimljive, ceka ga i neocekivani ljubavni zaplet. Hrvatska serija Dolina Sunca 7. epizoda, uživo preko interneta.

Reke s strmimi nakloni v gorskih območjih, ustvarjajo strme stene in dno. Plitva pobočja lahko povzročijo širše in blažje doline. II DOLINA STRASTI Lidia Jorge 312 strani, trda vezava, 13,5 x 20 cm, MK 2007, lepo Dolina (italijansko občina San Dorligo della Valle Dolina [sàn dorlìgo dèlla vàlle dolìna], naselje pa le Dolina) je naselje in občina okoli 4 km jugovzhodno od Trsta..

POVEZANE KNJIGE