Stari mojstri

Stari mojstri - Thomas Bernhard | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Thomas Bernhard
DIMENZIJA
9,68 MB
IME DATOTEKE
Stari mojstri.pdf
ISBN
7226603853468

OPIS

Stari mojstri so zadnji Bernhardov roman. V njem povzema vsa glavna vozlišča svojega pisanja, od vseživljenske bolezni, naperjenosti proti prevladujočim miselnim in družbenim mehanizmom, do ambivalentnega odnosa do življenja, umetnosti in domovine: kar ljubimo, hkrati tudi sovražimo. Nič ni popolno, niti stari mojstri in njihova umetnost. In čeprav je, razmišlja v Starih mojstrih filozofični starec Reger, umetnost lahko rešitev pred neznosnostjo življenja, nam vsa umetnost v resnici ne more nadomestiti izgube enega samega ljubljenega človeka.Avtor spremne besede je Jani Virk.Thomas Bernhard (1931-1989) je ob Bachmannovi, Handkeju in Jelinekovi eno velikih imen avstrijske proze po drugi svetovni vojni. Njegov obširni literarni opus je predvsem z romani in dramami pomembno zaznamoval povojno literaturo v nemščini in provokativno razkrival mimikrijo sodobne avstrijske kulture in družbe. Bernhardova vsebinska in formalna pripovedna radikalnost sta dosegli širok evropski odmev in razklali njegovo bralsko publiko na tiste, ki so ga slavili kot prenovitelja literature v nemščini in njegov povojni vrh in na tiste, ki so v njem videli ljudomrznega alpskega Becketta in onečejevalca gnezda.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Ok ... Kot bi ga za današnji čas oblikovali stari mojstri.

Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Ljubljana : Študentska založba, 2007 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-242-133-5 COBISS.SI-ID - 235846400 Išči dalje. Avtor ... uporaba klasičnih lesenih veznih elementov - Ročno izdelam lesene vezne elemente in rezbarske detajle, kot so jih uporabljali stari mojstri in so ključni za stabilnost, izdelku pa dajejo dovršenost.

POVEZANE KNJIGE