Kako je Ali Baba našel 40 razbojnikov

Kako je Ali Baba našel 40 razbojnikov - Angelika Theis | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Angelika Theis
DIMENZIJA
11,50 MB
IME DATOTEKE
Kako je Ali Baba našel 40 razbojnikov.pdf
ISBN
7909049817881

OPIS

Ker so zgodbe 1001 noči zaslovele v francoščini, so jih v druge jezike največ prevajali kar iz Gallandovih izdaj. Šele veliko pozneje so se začeli resnejši prevodi iz arabščine in perzijščine. Če vzamemo, da je (korona)virus nadomestilo za okupatorja iz druge svetovne vojne, potem #antijanša tabor ravna kot takratna kolaboracija, #janšauberalles tabor pa kot takratna Komunistična partija.

Ena najlepših je prav ta, o Ali Babi in razbojnikih, ki je ... Medtem ko je Ali Baba zakopaval zaklad, je njegova žena odnesla k svakinji merico, toda ker je hitela, da bi ji pokazala, kako točna in redoljubna je, ni opazila, da se dna drži zlatnik. In tako se je leta 1961 začela pisati zgodovina dornavskih ciganov. Brez Franca in Mete Peteršič ciganov ne bi bilo.

POVEZANE KNJIGE