Italijani, dobri ljudje?

Italijani, dobri ljudje? - Angelo Del Boca | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Angelo Del Boca
DIMENZIJA
9,27 MB
IME DATOTEKE
Italijani, dobri ljudje?.pdf
ISBN
4881594530405

OPIS

Samo v Rimu in ob obali dežele Lacij so ga minuli konec tedna polizali skoraj 240 ton. Zagovorniki vladne politike imajo le deloma prav oziroma pozabljajo na to, da so tiste države, ki so spomladi zaradi epidemije Covid-19 uvedle najstrožje ukrepe (popoln lockdown), to storile v točno odmerjenem časovnem intervalu, pri čemer niso "zapirale" gospodarstva, saj bi s tem povzročili nepopravljivo škodo.Niti Italijani, ki jih je novi koronavirus marca in aprila strašno zdelal ... Ni pa povsod po Sloveniji enako. Recimo na Primorskem so ljudje, veliko bolj prizanesljivi do beguncev, ker so tudi sami v preteklosti na lastni koži občutili begunstvo.« In Zasavci? Zasavje je konglomerat narodov bivše Jugoslavije.

- Makedonci: Preprosti ljudje, ki imajo radi glasbo, a vedno kradejo grško zgodovino. Njegova najbolj znana knjiga je Italiani, brava gente? (pri Mladinski knjigi je izšla v slovenskem prevodu z naslovom Italijani, dobri ljudje?), v kateri danes 95-letni zgodovinar in novinar razkriva zločine italijanske vojske v Etiopiji ter med drugo svetovno vojno v Grčiji, Albaniji in Jugoslaviji. Italijani so znani kot čustveni in takšen je bil tudi njihov odziv. V dobri veri so izrekli marsikatero sočno kletvico, se celo sami sprehajali po mestu in neposlušne krajane naganjali domov.

POVEZANE KNJIGE