Vodnik

Vodnik - R. K. Narayan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
R. K. Narayan
DIMENZIJA
4,45 MB
IME DATOTEKE
Vodnik.pdf
ISBN
2671424855275

OPIS

Narayan je največji klasik indijske književnosti, pisane v angleščini. Roman Vodnik se začne lahkotno, nadaljuje pa precej bolj usodno. Po hinduistični filozofiji spoznanje resnice pride po obdobju iluzije in prav to se zgodi junaku romana, ki se zaljubi v poročeno žensko in si s tem močno zaplete življenje. Po nenavadnih preobratih pridemo do hinduističnega verovanja, da razumevanje nastopi šele po izteku poželenja in da v trenutku, ko se zdi vse izgubljeno, človeka čaka prehod na novo raven bivanja.

I. Rumena shupa s' knedelni is Sagô? Eno, ali vezh liber puſtiga govejigameſa sręshi na resíne ali ſhnite, jeh po-tolzi, v' moki povalaj, deni v' kaſtrolov' rasbęleno maſlo; perdeni ſtolzhenigagvirza ali dſhave; inu puſti, de ſe ſpe-zhe.— Drugiga govejiga meſa perſta-vi po navadi kuhat, sraven en ... Opomba: ta vodnik je na voljo kot Wordov dokument DOC in PDF (le v angleščini).

Osnovni namen projekta je prispevati k večjemu spoštovanju človekovih pravic in dostojanstva invalidov ter s tem k uresničevanju Konven - VODNIK AKTIVNOSTI v oktobru 2020 OKTOBER DATUM DAN URA AKTIVNOSTI NOSILCI PROSTOR, KRAJ 5. 10.

POVEZANE KNJIGE