Razširitev področja boja

Razširitev področja boja - Michel Houellebecq | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michel Houellebecq
DIMENZIJA
5,37 MB
IME DATOTEKE
Razširitev področja boja.pdf
ISBN
9049488731352

OPIS

Ko sem brala Možnost otoka in Osnovne delce taistega avtorja, ki sem ju prav nespametno vzela s seboj na počitnice, sem si sredi lepot grškega otoka na soncu želela rezati žile, čeprav bi kot enako zdravilo zaleglo utapljanje v valovih. Ja, Houellebecq ni za vsakogar, sploh pa ne takrat, ko ... Morda je za Zupana velik problem, da se zdi, kot da v književnosti spremljamo razširitev področja boja raznovrstnih družbenih gibanj, kot da je književnost novi, ne posebej dobro raziskani teren tovrstnih bojevitih gibanj, kot da, skratka, so družbena gibanja uzurpirala Elitni Prostor Književnosti. Michel Houellebecq (1958) je svetovno znan francoski pisatelj.

Gašper Rus. Izbrati si Houellebecqa in njegova romana Razširitev področja boja in Osnovni delci za snov seminarske naloge iz francoske književnosti, ki je bila obvezna na poti do diplome, je bilo na pragu novega tisočletja še preveč avantgardno. Vsaj za profesorja, ki je bil na oddelku romanistike ljubljanske Filozofske fakultete pristojen za književnost 20.

POVEZANE KNJIGE