Knjiga

Knjiga - Mikołaj Łoziński | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mikołaj Łoziński
DIMENZIJA
8,43 MB
IME DATOTEKE
Knjiga.pdf
ISBN
8700890352715

OPIS

V Knjigi (2011) pisatelj upoveduje zapleteno zgodbo treh rodov svoje družine na ozadju zgodovine poljskih Židov od druge svetovne vojne, povojnega komunizma in marca 1968 prek vojnega stanja do danes. Pripoveduje s skopimi sredstvi, v kratkih prebliskih vpogleda mu običajni predmeti: ključi, kavni aparat, cigaretni ustnik, pomagajo osvetliti človeka, dogodek ali spomin. Osebe, poimenovane samo po svoji vlogi v družini, tudi same posegajo v naracijo ter s tem opozarjajo na dogovornost opisovanja sveta v razcepu med fikcijo in resničnostjo. Intimna, avtobiografska družinska zgodba se skozi pripoved preobraža v fikcijo z univerzalnejšim pomenom.Prevod je finančno podprl Poljski knjižni inštitut – prevodni program.

Za vodenje zemljiške knjige so pristojna okrajna sodišča , obsega pa: Prijavljam se na e-novice in dovoljujem, da Mladinska knjiga Založba d.d. in Mladinska knjiga Trgovina d.o.o.

48/18). Knjiga Matzapiski pokriva srednješolsko matematiko za gimnazije. Pri vsaki snovi je enostavno razložena teorija in veliko rešenih nalog, korak za korakom.

POVEZANE KNJIGE