Rdeče

Rdeče - Uwe Timm | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uwe Timm
DIMENZIJA
12,90 MB
IME DATOTEKE
Rdeče.pdf
ISBN
9161380913826

OPIS

Kolikokrat se mi je že zdelo skrajno imenitno, da imamo zbirko, kot so Moderni klasiki. Imam celo skrito ambicijo, da bom nekoč premlel vse te knjige (pri Stotih romanih si tega nikoli ne bi upal napovedati). Tega sem se znova domislil, ko sem prebral mojstrovino Uweja Timma. Zgodba pogrebnega govornika, ki v prometni nesreči izgublja življenje. Preden zares odide, se mu v mislih zavrtijo pomembne postaje vznemirljivega življenja in znova zastavljajo bistvena vprašanja preživetja, ki ob tako absurdni smrti na asfaltu kar naenkrat izgubijo težo. Zlata šestdeseta leta, rdeči zanos revolucionarne mladine in želja spremeniti svet. Glavni junak se v tednih pred smrtjo ukvarja s pogrebnim govorom svojega \\'kamerada\\', kar ga prisili v bridko soočenje z zanosom davne mladosti. Nekaj simpatične filozofije, predvsem pa dovolj prostora za čisto človeško in mamljivo ljubezensko zgodbo med njim in mlado Iris. Če bi odvzeli romanu filozofično-revolucionarni del, bi nam ostal zelo spodoben ljubič, v katerem mladenka kljub resni zvezi pade na priletnega in šarmantnega gospoda. Iščeta drobne trenutke za strastne trenutke in izhod iz dvojnega življenja. In ravno ko zanosi, njega povozi avto. Kdo bo torej oče otroku in kdo bo njemu napisal pogrebni govor? V bistvu profana zgodba, ki ji je umetnik dodal vse potrebne začimbe, da lahko ob njej uživajo gurmani.

Ekvilib Inštitut, ki je s partnerji GZS, ZDS in ZSSS nosilec certificiranja, povabil zdravstvene zavode ter vse druge gospodarske in negospodarske organizacije, da izkoristijo letošnji Javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve pristopnega certifikata ... Pri nas je rdeče zelje velikokrat na jedilniku. Pripravljam ga malo drugače, saj na maščobi najprej popražim malo čebule, najraje rdeče, dodam zelje, zalijem z rdečim vinom in dušim do mehkega.

Kitajci in Indijci pa uporabljajo rdečo barvo pri poročnih obredih in dekoracijah, kar naj bi novoporočencem prineslo srečo in bogastvo. Odtenki rdeče barve Zdravstveni dom Radeče je prvi zdravstveni zavod v Sloveniji, ki je prejel pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec.

POVEZANE KNJIGE