Izgubljeni koraki

Izgubljeni koraki - Alejo Carpentier | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alejo Carpentier
DIMENZIJA
3,18 MB
IME DATOTEKE
Izgubljeni koraki.pdf
ISBN
3391758066444

OPIS

Roman je nastal leta 1947, zamisel pa je avtor dobil med potovanjem po Venezueli, kjer je spoznaval tudi zaselke prvinskih domorodnih plemen v deževnih pragozdovih v porečju Orinoca.Junak romana, glasbenik latinskoameriškega porekla, se želi iztrgati vezem sodobne civilizacije, ki jo simbolizira velemesto, v katerem živi kot suženj časa. Znajde se v konfliktu, saj išče svoje bistvo v preteklosti, vpet pa je v dogajanje v sedanjosti. To je roman o izgubljenosti človeka v sodobnem času. Naturalizirani meščan metropole, iztrgan iz svoje nekdanje domovine, ki v romanu sploh ni predstavljen z imenom in si še ni opomogel od strahot svetovne vojne in nacizma, ki ga je spoznal med popotovanjem po Evropi, je v mnogihlastnostih avtobiografska figura. Carpentier sam je pojasnil, da so vse osebe v delu iz resničnega življenja.Med potovanjem v Amazonijo, kamor junak odide po naključju, s povsem praktičnimi načrti o iskanju preprostih glasbil in izvora glasbe, spozna smisel in prvinskost človeškega bivanja, tudi med ljudmi iz davno minulih časov, celo iz kamene dobe. Ob tej izkušnji, ki je tudi erotična in ljubezenska, sklene, da se bo civilizaciji in vsemu, s čimer ga ta stiska, iztrgal in zaživel pravo in polno življenje v prvinskem okolju in sredi prvinskih ljudi.Vendar pa se ne zna odpovedati nekaterim principom, ki so v veljavi v civiliziranem svetu, iz katerega se hoče umakniti, in to mu prepreči uresničiti cilj. Svet, v katerega hoče, ga zavrne, ker se mu ne zna zgolj prepustiti, saj vanj ne prihaja »čist« v smislu neomejene odprtosti za vsak trenutek sproti – ker ne dojame pravi čas, da njegova preteklost sredi resnične, prave zgodovinske preteklosti, ki je pravzaprav nova sedanjost, v katero se odpravlja, nima vrednosti in nobenega pomena in da je zgolj usodna ovira na njegovem povratku v rajski svet. Junak je na neki način pasiven, ker pravočasno ne preseže ujetosti v okvire sveta, iz katerega prihaja. Ponovno popotovanje ga ne privede nikamor, povratek v zgodovino in raj ni več možen.

Pripravili smo jo z namenom, da bi naše izkušnje pri zdravljenju bolnih novoroječkov in rokovanju z njimi delili z vsemi, ki jih potrebujete. Na novejših napravah lahko nastavite tudi geslo za šifriranje shranjenih podatkov. Vendar pa vsi ti koraki ne zagotavljajo popolne zaščite, saj jih je možno obiti.

Svetli lasje, nežen glas obrnila bi izgubljeni podatki za aai raČun Spoštovani straši. Po navodilih Arnesa slovenskim šolam, kamor se veliko staršev in učencev obrača v zvezi z izgubljenim AAI računom, objavljamo kontakt naše šole za pridobitev kopije AAI računa za Vašega otroka. Zgubljeni koraki - premiera drame ob 20-letnici delovanja Gledališke skupine GSŠRM Rudolfi 26.03.2014 .

POVEZANE KNJIGE