Življenje, navodila za uporabo

Življenje, navodila za uporabo - Georges Perec | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Georges Perec
DIMENZIJA
6,45 MB
IME DATOTEKE
Življenje, navodila za uporabo.pdf
ISBN
3689617276810

OPIS

Roman Življenje, navodila za uporabo po svoji nenavadni zgradbi hkrati spominja na načrt hiše, križanko in sestavljanko zgodb, v kateri se živahno mešajo glavni junaki osrednje zgodbe: Bartlebooth - \"mož, ki je slikal akvarele in iz motivov naročal izdelovanje puzzlov\", Winckler - \" izdelovalec puzzlov\", Valene - \"slikar, ki je slikal hišo\" in Smautf - \"stari služabnik, ki je spremljal gospodarja na poti okoli sveta\", ter stranske osebe kot je Cinoc - \"mož, ki je ukinjal besede\". Preko različnih dokumentov naletimo tudi na zgodovinske osebnosti - recimo na polarnega raziskovalca sira Johna Franklina in ameriškega pisatelja Marka Twaina.Največji čar romana se skriva ravno v učinku reševanja križank, sestavljanja puzzlov in razkrivanja avtorjevega skrivnega načrta. George Perec je ustvaril pravo simfonijo zgodbarstva, o pričujočem romanu pa je Jacques Roubaid zapisal, da ga je mogoče \"brati tako učeno kot nedolžno\".Georges Perec, rojen leta 1939, je bil sin judovskih staršev, ki sta emigrirala iz Poljske v Francijo. Usoda staršev, ki sta umrla med drugo svetovno vojno (oče med bojem, mati v Auswitzu), se pojavlja kot skrita rdeča nit njegove proze. Bil je član literarne skupine Oulipo, ki sta jo ustanovila Raymond Quenteau in Francois Le Lionnais. V njej so matematiki, jezikoslovci in pisatelji iskali nove oblikovne možnosti literature. Njihov igriv odnos do jezika je prišel še posebej do izraza v Perecovem romanu La disparition (Izgin), ki je napisan brez črke \"e\". Življenje, navodila za uporabo velja za njegovo najbolj monumentalno in najnatančneje strukturirano prozno delo. Eden najpomembnejših francoskih avtorjev 20. stoletja je umrl leta 1982, v nekrologih pa so se ga spoštljivo spominjali kot \"književnega akrobata\".

Ta preprota zvezna navodila vam bodo v kratkem č ... Ideje za uporabo vaših zvezd.

na napravi lahko vodi do nevarnosti za zdravje in življenje uporabnika. • Te naprave naj ne uporabljajo osebe (vključujoč otroke), ki imajo zmanjšane Hotela je navodila za uporabo; če naredim točno tako, točno te korake, bom prišla točno tja.

POVEZANE KNJIGE