Žgečkanje ušes in kitajska influenca

Žgečkanje ušes in kitajska influenca - Helena Motoh | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Helena Motoh
DIMENZIJA
11,75 MB
IME DATOTEKE
Žgečkanje ušes in kitajska influenca.pdf
ISBN
6844136502277

OPIS

Avtorica knjige Helena Motoh, siologinja in filozofinja, ki predava na Filozofski fakulteti v Zagrebu in na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, je knjigo s podnaslovom Recepcija idej kitajske filozofije v evropski novoveški filozofiji posvetila medkulturnemu dialogu in iskanju sorodnosti ter razlik med kitajskimi in evropskimi filozofskimi idejami 17. in 18. stoletja. Prvi sklop zadeva evropsko estetiko oblikovanja vrtov, zlasti v delih angleških piscev, ki tedaj postavijo Kitajsko za ideal poustvarjanja naravnega okolja, poleg tega pa avtorica na primerih slikarstva predstavi še kitajsko razumevanje mimetičnosti in oblikovanja notranje narave.Drugi sklop zajema razumevanje teologije in etike Kitajcev, ki naj bi temeljili zgolj na načelih naravnega razuma, brez razodetja - v središču so Leibnizove razlage in Voltaireove hvale kitajske \"morale brez praznoverja\".V tretjem sklopu se avtorica posveti še obravnavi naravnih zakonitosti v ekonomskih sistemih na primeru fiziokratov, katerih imperativ \"laissez-faire\" naj bi bil povzet iz daoistične filozofije, pripisan pa je bil, zmotno, Konfuciju, kot so bili še številni drugi koncepti kitajskih klasikov.

motoh zaloŽba sophia 207 recepcija idej kitajske filozofije v evropski novoveŠki Žgečkanje ušes in kitajska influenca Helena Motoh 12,00 € Lockova iznajdba zavesti Étienne Balibar 17,01 € Vzpenjanje na Olimp Stephen Bertman 16,69 € Ljúdska repúblika Kitájska (okrajšano LR Kitajska, kratica LRK) je država v Vzhodni Aziji in deloma Srednji Aziji ter najbolj obljudena država na svetu s približno 1,404 milijarde prebivalcev. Obsega približno 9.600.000 kvadratnih kilometrov in je tretja ali četrta največja država po površini, odvisno od vira.

Gospodarstvo Blagovna znamka Adrie Airways za 33 tisoč evrov v roke tujemu ponudniku. Tradicionalna kitajska medicina (TKM) je zasnovana na filozofskem načelu, ki razume človeka kot vesolje v malem (mikrokozmos). Tako naj bi se človeško telo večino življenja ob pomoči regulacijskih mehanizmov samo prilagajalo notranjim in zunanjim spremembam. ŽGEČKANJE UŠES IN KITAJSKA INFLUENCA.

POVEZANE KNJIGE